Siste nytt om koronatiltakene i Tysvær: Skolene blir «røde» ut uken

– Nå er snart påsken over for denne gang. Vi ber som tidligere alle ha lav terskel for koronatesting dersom de har symptomer. Alle som har symptomer bør teste seg før de for eksempel går tilbake til arbeid, skole eller barnehage. Test kan bestilles elektronisk på nettsiden til kommunen, sier kommuneoverlege Mariann Eintveit Lie.
Siste uker har det vært en synkende smittetrend, både lokalt og nasjonalt. Men situasjonen er enda skjør, og det er fortsatt behov for at vi alle følger de lokale og nasjonale regler og anbefalinger.

Skolene åpner, onsdag
– Det ble gjort en vurdering om videre tiltaksnivå for skoler og barnehager lørdag 3. april. Utgangspunktet er at vi fastholder at barnehagene fortsetter på rødt tiltaksnivå uken etter påske. Skolene planlegger for digital undervisning tirsdag 6. april og undervisning på skolene på rødt tiltaksnivå resten av uken. Det blir imidlertid gjort løpende vurderinger, og 6. april vil det i samråd med FHI, Helsedirektoratet og Statsforvalteren tas endelig avgjørelse for videre tiltaksnivå i skoler og barnehager, sier kommunalsjef Jorid Vea Isdahl.

– Takk
Den nasjonale forskriften som regjeringen vedtok for syv kommuner på Haugalandet gjelder til og med 11. april, som innebærer at det fremdeles er strenge tiltak i Tysvær også etter påske.
– Takk til alle som har «tatt en for laget» denne påsken. Vi vet at det har vært en vanskelig tid for mange som ikke har fått truffet familie og venner slik man er vant med og som er så viktig. Vi håper virkelig at vaksinering og god etterlevelse av tiltakene gjør at vi ser slutten på pandemien om ikke så lenge, og at vi går en lysere og lettere tid i møte. Men enn så lenge må vi altså ikke senke skuldrene, sier Eintveit Lie og Vea Isdahl.