Lars Magne Ullvang slo kraftig tilbake etter sykdom og skal prøve å få en av to ledige OL-plasser på K1 1000 meter. Foto: PAdleforbundet
Lars Magne Ullvang er klar for OL i Tokyo. Foto: Padleforbundet

SISTE: Lars Magne Ullvang er klar for OL – etter kjemperot

– Det er et mirakel. Jeg kan ikke skjønne det. Jeg trodde han tullet, sier Lars Magne Ullvang på flere nettsider akkurat nå.
– Padleren Lars Magne Ullvang er OL-klar. Franskmannen som slo ham i kvalifiseringen torsdag, hadde ikke lov til å stille, opplyser sportssjef Eirik Verås Larsen.

Franskmannen som slo Ullvang med 28 hundredeler skulle aldri ha vært til start. Dermed ble det et følelsesladd øyeblikk da den tidligere storpadleren kunne fortelle den nye «kongen» om at OL-billetten var på plass.
Til TV2 sier Verås Larsen følgende:– Jeg har vært i kontakt med det internasjonale forbundet (ICF) som bekrefter at det er gjort en feil. Franskmannen skulle aldri ha startet.

– Er klar
Trener og altmuligmann for Lars Magne, Lavrans Eikje har sendt denne oppdateringen:
Etter å ha kjørt forsøksheatet på k1 500m under World Cup i dag hvor Lars Magne kvalifiserte seg til semifinalen senere i ettermiddag stod sportssjef Eirik Verås Larsen på brygga og kunne ta i mot Lars Magne med beskjed om at Lars Magne var klar for OL likevel. Det viste seg i dag at franskmannen som ble nr 2 i gårsdagens løp og knep OL plassen like foran Lars Magne ikke hadde lov til å delta i løpet, detaljene rundt dette er noe uklare foreløpig. Men resultatet er hvertfall at franskmannen er blitt strøket fra gårsdagens løp og Lars Magne har dermed blitt tildelt en plass i Tokyo OL senere i sommer. Dette er blitt bekreftet gjennom samtaler med det internasjonale padleforbundet som har avklart saken med IOC.

For Lars Magne, Tysvær kano- og kajakklubb og norsk padling var dette en svært gledelig nyhet. I telefon med Lars Magne i ettermiddag var det vanskelig å få ut noe fornuftig, følelsene tok overhånd men gleden var stor!
Drømmen er i ferd med å bli oppfylt og Lars Magne viste med gårsdagens løp at han har noe i OL å gjøre.

Lars Magne kommer til å fullføre World Cupen i dag og i morgen før han returnerer hjem mandag for å starte forberedelsene mot OL. Han dropper derfor turen til Sibir neste uke.

Mamma Siv Jorunn sammen med OL-deltaker Lars Magne Ullvang. Foto: Alf-Einar Kvalavåg


Jubel i Tysværvåg
Mamma Siv Jorunn Ullvang fikk for kort tid siden telefon fra sønnen som kunne overraske med gode nyheter, etter fryktelig motgang det siste året.
– Hva skal man si… er helt skjelven. Det har vært tøffe tak i vinter/vår. Men ja, vi er i himmelen! Han var helt lamslått… men måtte tro landslags treneren, sier mamma Ullvang.

OL er helt spesielt

Bjørn Fjeldheim.


Bjørn Fjeldheim har vært i samme situasjon som Siv Jorunn er nå. For over 20 år siden var det hans sønn Nils Olav Fjeldheim som kvalifiserte seg til OL og som kom med meldingen per telefon.
– Han og Verås Larsen var ikke kvalifisert til K2 1000 meter, men ettersom de vant alt som var av WC og EM løp måtte forbundet inn og sette press på det internasjonale forbundet. En dag fikk jeg telefon fra en meget glad gjeng som fikk OL-billetter, så jeg vet akkurat hvordan de har det nå. Og det er så fortjent. Lars Magne har slitt og kjempet og jeg kjenner ingen jeg unner mer suksess enn akkurat han. Dette er stort for Lars Magne, for familien, for klubben Tysvær Kano og Kajakklubb, og for hele Norge. OL er i særklasse helt spesielt, sier Fjeldheim.