Grethe Vangsnes, daglig leder Tysvær frivilligsentral
Grethe Vangsnes, daglig leder Tysvær frivilligsentral

#egemed

Grethe Vangsnes, daglig leder Tysvær frivilligsentral

Det sies at frivillige er mer lykkelige, lever lenger og frivillig arbeid kan være en fin vei til aktiv aldring! Er du en av de som allerede er med i frivillig arbeid eller organisasjonslivet har du stor tilgang på et sosialt nettverk. Gjennom frivillighetsåret 2022 skal vi feire frivilligheten –Norges største lagarbeid –og få enda flere med på laget.

Det skal være enkelt å være frivillig i Tysvær!

I Tysvær er det mange muligheter innen frivillighet. Idrett, kultur, helse, nærmiljø, politikk og livssyn er de største kategoriene. Om du trives med praktiske oppgaver i en aktivitet eller om du ønsker å bidra med administrative oppgaver som i et styreverv eller komite kan være greit å tenke over.

Kjenner du ikke til denne arenaen allerede kan det være nyttig å kontakte Tysvær Frivilligsentral om du vurderer å bli kjent med og kanskje ønsker å ta del i frivilligheten. På den måten kan vi ta en nærmere prat om hvilke ønsker du har, hvor ofte du vil bidra med frivillig innsats, om du ønsker et ansvar, om ser for deg å være en del i en større frivilliggruppe som jobber sammen eller i en til en innsats. Frivilligsentralen vil kunne være bindeleddet ut til foreninger eller lag.

Frivillig arbeid –alltid på dine premisser.
Mange kan vegre seg fra å ta steget ut i frivilligheten, der forpliktelser og ansvar kan være de største bremserne. Det som er så fint i frivilligheten er at det er du som setter premissene for at du skal delta. Vær ærlig på det du kan bidra med og finn riktig forening og aktivitet som er skreddersydd til ditt bidrag.

Lav terskel.
Tysvær kommune jobber nå aktivt med å mobilisere ansatte i de ulike resultatområdene i kommunen til å være frivilligkontakter. Kanskje du brenner inne med å bistå med en sangstund for eldre på institusjon, strø sand utenfor hos hjemmeboende eldre eller være en utstrakt hånd for nabofamilien som gjerne er nyankomne flyktninger og lurer på hvordan du skal gå frem? Tar du kontakt med oss vil vi sammen gi deg den støtten og veiledningen du trenger.

Spør og bli spurt.
«Eg e med» er kampanjen som skal rulle og gå i Frivillighetens år 2022 her i Tysvær for å synliggjøre frivillighet, og for at du som kan tenke deg å bli med kan vise dette med å si «eg e med». Tar du utfordringen? Skriv #egemed på Facebook eller Instagram om du er med på det store lagarbeidet, eller om du ønsker å bli spurt om å bli med!

Jeg gleder meg til å høre de mange historiene om nye vennskap, bredere nettverk, mestring av nye oppgaver og ikke minst opplevelsen av økt lykkefølelse. Og til deg som allerede er med- husk å spør!