David Fielder, Aasmund Kaldestad, Henrik Hundsnes og Steffen Horn serverte en ny julekonsert i Tysværtunet også denne adventstiden. Foto: Alf-EInar Kvalavåg
David Fielder, Aasmund Kaldestad, Henrik Hundsnes og Steffen Horn serverte en ny julekonsert i Tysværtunet også denne adventstiden. Foto: Alf-EInar Kvalavåg

Ikke helt advent uten denne gjengen

Tenorene og Steffen Horn er en tradisjon i Tysværtunet. Mange bare må ha med seg denne konserten før jula kommer over oss.

Og det er lett å forstå, selv om det tidvis gikk litt fort i svingene i kveld. Men skal en ta hele det planlagte repertoaret og kneppe det inn i 90 minutter, så blir det svingninger av det.
For å ta det viktigste først, så kan vi bare slå fast at nivået på «våre» tenorer med en litt småsyk Henrik Hundsnes i spissen holder et særdeles høyt nivå. Og det har som tidligere sagt ikke senket etter at svenske David Fielder ble et fast medlem. Svenskevitsene er like dårlige som sist, men sangmessig er svensken helt utrolig bra, og spesielt i samsang med sine to kollegaer. Det smalt i veggene mer enn en gang da svensken tok i.
David Fielder, Aasmund Kaldestad, Henrik Hundsnes og Steffen Horn er på mange måte en perfekt og stilren kvartett som utfyller hverandre. Litt mindre engelsk, please, og litt mer norsk hadde helt klart toppet det hele.

Når det er sagt så er det alltid en hjertelig og god stemning når tenorene besøker Tysværtunet. De har klart å gjøre det til sin hjemmebane i en lang og travel juleturné. De har klart å få inn i programmet 27 sanger fra åpningen med «Mitt hjerte alltid vanker» og til den obligatoriske avslutningen med «O Helga Natt». «Det lyser i stille grender» og «Du grønne glitrende tre» to klassikere satt kanskje aller best denne kvelden, om en ser bort fra en svært så mektig avslutning med David Fielder i spissen på «O Helga Natt».

David Fielder i aksjon i Tysværtunet


Med alle disse sangene, noen rett nok i en medley og to, som gave fra kvartetten kan vi nok en gang slå fast at tenorene og Steffen Horn er en adventsgave til oss.

Akkurat som alle de andre konsertene som nå har vært, er og skal være de neste dagene.
Det er bare å lete i oversiktene, det skjer noe hver dag og overalt fram til jul.

Konsert

Terningkast 5

Julekonsert
Tysværtunet
Tenorene og Steffen Horn
David Fielder, Aasmund Kaldestad, Henrik Hundsnes og Steffen
150 fremmøtte
90 minutter

Mitt hjerte alltid vanker
Nessun dorma
White Christmas
Prøysenmedley
Du og jeg og Dompappen
Musevisa
Julekveldsvisa
Jeg vet for jeg var med
Elvismedley
Santa bring my baby back to me
Santa clause is back in town
Blue Christmas
If I get home on Christmas
Bella Notte
Betlehems Stjärna
Koppången
Ave Maria
The Prayer
Joli kjem
I den mørke vinter
Det lyser i stille grender
Lyset du deler
Xmas-medley
Mary´s Boy Child
It´s Beginning to look a lot like Christmas
Jingle Bells
When you wish upon a star
O come all ye Faithfull
Du grønne glitrende tre
Lukt av peiseld
O Helga Natt