Grethe Vangsnes, daglig leder Tysvær frivilligsentral
Grethe Vangsnes, daglig leder Tysvær frivilligsentral

Frivilligheten tar ikke sommerferie!

GRETHE VANGSNES Daglig leder Tysvær Frivilligsentral

Når sommervarmen inviterer til late dager hvor mange av oss tar en velfortjent pause for å lade batteriet, fortsetter frivilligheten å blomstre gjennom sommermånedene. Sommermagasinet «Sommar i Tysvær», som Tysvær Bygdeblad gir ut i samarbeid med Tysvær kommune, fremhever og synliggjør det verdifulle arbeidet frivillige gjør, for å gi innbyggerne og besøkende en fullpakket sommer.
En hel evighet. Sommerferien vil for flere enn barn og unge, være lang. De daglige rutinene og aktivitetene vil kunne være snudd opp ned. Og stillheten vil kunne bli til å ta og føle på. Veldig mange av oss vil derfor gjennom sommeren kunne høste godene frivilligheten byr på. Da gjelder det å benytte seg av det.

Hjertet i nærmiljøet
Frivilligheten er hjertet i nærmiljøene, og i Tysvær er det ikke unntak. Alt fra leirer og fiskefestival, til sommerkafé og åpen hall. Noen aktiviteter strekker seg ukentlig gjennom hele sommeren, mens andre arrangement skjer den ene gangen. Friluftslivet i kommunen er også bred, med mange bademuligheter, frisbeegolfbane, grillplasser, lavvo, skatepark, turløper og mye mer. Her finner en noe for både liten og stor. Igjen med frivillige hender i senter.
Frivillige i Tysvær utmerker seg ved deres evne til raskt å gjenkjenne behov. De responderer umiddelbart, og tilpasser seg skiftende omstendigheter.
Digital sommerkalender som fortløpende blir oppdatert. Med den nye type frivillighet i bakhodet, legges det til rette for trenden om raskt å mobilisere til aktivitet, basert på behovene som oppstår og ledige frivillige hender. På den måten vil også de som raskt kaster seg rundt kunne få god synlighet, og du som innbygger vil være trygg på å kunne finne informasjon på en plass. Sommerkalenderen vil være lett tilgjengelig på nettsiden til Tysvær Bygdeblad.

Ferdig ladet, eller kanskje nødvendig påfyll?
Du er kanskje ferdig ladet og inspireres av det du leser i «Sommar i Tysvær» der du sitter under parasollen, hvor den påfølgende uken er helt uten program. Planlagte aktiviteter er ikke et synonym for lister fullstendige med frivillige navn som bugner over.
Kanskje er du som mange av oss, ikke helt klar for å forplikte seg i dag. Men under denne parasollen, i midten av juli plutselig kan kjenne at det rykker litt i frivilligfoten. Det har flere frivillige initiativtakere et håp om, og tar deg derfor godt imot.
Bli frivillig på dine premisser, det blir det god folkehelse av!
Arrangørene setter pris på enhver hjelp, og ønsker nye og tidligere frivillige velkomne med åpne armer, når de selv er klare. Vi oppfordrer til fleksibel deltakelse, uten krav om langvarige forpliktelser. Din innsats er verdifull, uansett omfang!

En kopp kaffe på Tysvær Frivilligsentral
Noe i deg har begynt å spire, men du ønsker mer informasjon? Dette er en perfekt anledning for deg som er nysgjerrig, men kanskje ikke vet helt hvor du skal begynne. Samtidig en strålende måte for meg å bli bedre kjent med innbyggerne jeg jobber for.
Velkommen til en uforpliktende frivilligprat, om det er ved kontoret i Aksdal eller i ditt nærmiljø.