For fire år siden var Karianne Dragland Gunnarshaug (47) fra Høie med på å starte opp klesbutikken Nü i Haugesund sentrum.
For fire år siden var Karianne Dragland Gunnarshaug (47) fra Høie med på å starte opp klesbutikken Nü i Haugesund sentrum.

Stilsikker bohem

Karianne Dragland Gunnarshaug (47) fra Høie har fine dager. For fire år siden var hun med å startet klesbutikken Nü i Haugesund sentrum. Det er som å jobbe i sin egen klesgarderobe hjemme sier hun.

Av Karina Søvik
Det er onsdag formiddag. Det er nesten folketomt i Haraldsgata. Karianne Dragland Gunnarshaug har nettopp  låst opp dørene til klesbutikken Nü som ligger nord i gaten. Stilige bruktgjenstander pryder utstillingsvinduene og mannekengdukker er stilige kledd opp.
Personlig stil
Det er nå fire år siden at 47-åringen fra Høie åpnet klesbutikken Nü i Haugesund sentrum sammen med venninnen Carina Jensen Stava fra Karmøy. De to har lenge hatt interesse for den spesielle klesstilen som er inspirert av en luksusbohemsk stil.
– Både jeg og Carina er utrolig glad i denne stilen. Da jeg først fikk øynene opp for stilen, følte jeg meg med en gang «hjemme». Jeg føler meg privilegert som får lov til å jobbe med dette. Det er på en måte min personlige stil jeg selger. Jeg jobber på en måte i mitt eget garderobeskap. Det kan jo ikke bli bedre, smiler hun.
Den sprudlende butikkeieren er tydelig fornøyd over butikken, som er full av flotte klesplagg, som passer til alle aldersgrupper og kroppsfasonger.
– Noe av grunnen til at vi valgte å starte Nü er fordi butikken ikke har fokus på mote. Vi bytter ikke ut alle klesplaggene våre etter nye trender og sesonger. Nü er en stil, en bohem-inspirert stil. Kundene våre blir glad i klesplaggene de kjøper hos oss. De kaster ikke disse plaggene, men de kombinerer dem heller sammen med nye og spennende plagg. Det er det som er så fint med denne stilen, at man kan skape en personlig og tidløs stil, forklarer hun.
Travle dager
Nü er et dansk konsept, som strekker seg langt over de danske landegrensene. I Norge er det åtte konseptbutikker, ellers har også Nü fotfeste i blant annet Tyskland, Frankrike og Sveits. Butikkene er blitt populære blant kjøpeglade damer, og dagene til Dragland Gunnarshaug er travle.
– I løpet av de fire årene vi har vært her, har vi opparbeidet oss en solid kundekrets. Det er ofte de samme kundene som kommer igjen. Det er kjekt.  Vi har kunder i alle aldersgrupper, så dette er en stil som passer de fleste. Kundene setter stor pris på at det finnes en Nü-butikk her i Haugesund. Ettersom vi er en konseptbutikk, og ikke en kjedebutikk, har vi også mulighet til å velge hvilke varer vi selv ønsker å selge i butikken. Derfor er ingen av Nü sine butikker like. Det er alltid spennende å besøke en ny Nü-butikk, smiler hun. 
Venninnekvelder
Selv om hun nå har drevet klesbutikken i over fire år, er både hun og kollegaen relativ ferske i klesbransjen. Begge damene har arbeidserfaring i helt andre yrkesgrupper før de startet opp Nü.
– Jeg jobbet faktisk som yrkessjåfør i et transportfirma før vi fant ut at vi ville starte denne butikken. Det var en stor kontrast egentlig, men jeg er veldig fornøyd med slik arbeidsdagen min er blitt nå, sier hun.
Hun stortrives på jobb og planen framover er å fortsette med å fylle butikken med tøffe bohem-inspirerte plagg. I tillegg til å kle opp kjøpeglade damer, har de to butikkeierne også flere ambisjoner med butikken.
– Vi ønsker å gjøre noe litt spesielt og utenom det vanlige. Derfor har vi åpnet opp butikklokalene våre for folk som ønsker å gjøre noe ekstra kjekt. Vi har blant annet hatt mange klubbkvelder der venninnegjenger har kost seg med å finne klær til hverandre i butikken. Dette er kjempegøy å være med på. I tillegg har vi hatt besøk av noen foreninger som har brukt butikklokalene våre til møter. Det er jo mye kjekkere å ha et møte i en koselig klesbutikk, enn på et formelt møterom, smiler hun.