Bak fra venstre: Leah Therese Olsen, Johanna Ekrene, Mari Nilsen Hundsnes, Erlend Anders Muller (f.v.) og Arin Hope Eitrheim gleder seg til påskeferie.
Bak fra venstre: Leah Therese Olsen, Johanna Ekrene, Mari Nilsen Hundsnes, Erlend Anders Muller (f.v.) og Arin Hope Eitrheim gleder seg til påskeferie.Bilde 1 av 5
påske_C
Bilde 2 av 5
påske_B
Bilde 3 av 5
IMG_1010
Bilde 4 av 5
IMG_0988
Bilde 5 av 5

Påskekos på Førre

«Vi har påskeferie fra skolen for å kunne gå i kirken og be». «Vi feirer at Jesus døde på korset». «Langfredag er en veldig lang dag». «Påskeharen gjemmer påskeegget ekstra godt fordi påskeegget er så fullt med deilig godteri»…

Av Karina Søvik

– Jeg gleder meg superduper mye til påsken. Da får vi skoleferie og vi slipper å gjøre lekser. Det er kjekt, sier Johanna Ekrene (6).

Mari Nilsen Hundsnes (6) rekker ivrig opp hånda i været. Hun vil også gjerne påpeke hvor mye hun gleder seg til påske.

– Det er bare så kjekt med påske altså, sier hun smilende.

Påsken nærmer seg med stormskritt og påskeforberedelsene er for lengst i gang. 1.klassingene ved Førre skole har blant annet lagd gule påskekyllinger av eggekartonger og de har tegnet fargerike påskeegg. Karsen er godt plantet i melkekartongene og klasserommet er dekorert med fjørfine påskekyllinger og gule klatter med ordene «god påske» på. Påskepynting hører med til den tradisjonsrike påskefeiringa.

– Det er slik man gjør før påsken. Da pynter man. Hjemme pynter vi med mange harepuser og påskekyllinger. Vi maler også egg og kongler og sånn, sier Leah Therese Olsen (6).

– Jeg har laget denne, sier Erlend Anders Muller (6) stolt og viser fram en gul påskekylling av pappkartong og nøstetråd.