IMG_0747
Bilde 1 av 7
IMG_0715
Bilde 2 av 7
IMG_0735
Bilde 3 av 7
IMG_0745
Bilde 4 av 7
IMG_0747
Bilde 5 av 7
IMG_3511
Bilde 6 av 7
IMG_3539
Bilde 7 av 7

Isfiske i Yrkefjorden

Te meins for nåken og til glede for andre.

Isen har nå ligget på Yrkjesfjorden i 3 mnd. Pr. 2. påskedag var den der vi satte garn ennå 28 cm tykk. Isen har ligget fast ut til Raunes på nordsiden og til Eldfarvik på andre siden i lang tid og det er første gangen jeg kan huske at det har lagt is helt over Krossfjorden til Hogganvik , da for en kortere periode.

For yrkesfiskerne som ble innfrosset rett etter nyttår har det vært en lang tid uten noe fiske og jeg hørte også noen nevne på at kanskje de måtte skjære makrellsitjenoten gjennom isen med motorsag for å kunne fiske makrell.

Ellers har det , som dere ser av bildene, vært til glede for mange fritidsfiskere, fra mange nasjoner, noen dager over 30 stk.

Vi satte garn under isen i påsken og fikk da to dager på rad nesten 100 kg fisk, for det meste flott sei men også noe fin lyr og hyse. Den ene dagen også en stor akkar som blir fin å ha til linene når isen er borte.

Det har også vært stort innslag av havørn, på det meste 16 stk, som livnærer seg av avfallet fra isfiskerne.

Tekst og foto: Magnar Halvorsen