Ryggforeningen i Norge står hjerte nært hos Anita Klyve. Hun er en av flere frivillige som ønsker å etablere et sosial og faglig miljø i Haugesund for folk med ryggsmerter. 
Foto: Karina Søvik
Ryggforeningen i Norge står hjerte nært hos Anita Klyve. Hun er en av flere frivillige som ønsker å etablere et sosial og faglig miljø i Haugesund for folk med ryggsmerter.

Har hverandre i ryggen

Ryggproblemer er nesten blitt en folkesykdom og Ryggforeningen i Norge er et viktig støtteapparat. Nå ønsker de å skape et sosialt og faglig miljø på Haugalandet for mennesker med rygglidelser.

Av Karina Søvik

De fleste nordmenn får vondt i ryggen en eller annen gang i løpet av livet. Det er også mange som sliter med ryggproblemer hele livet uten å få en diagnose eller medisinsk behandling. Ryggforeningen i Norge er til for å hjelpe nettopp disse menneskene. I fjor ble det startet et lokallag i Rogaland og nå ønsker foreningen å etablere en felles møteplass i Haugesund for folk i distriktet. Karmøybu Anita Klyve er en av flere frivillige som jobber med å få dette til.

Få støtte

Klyve kommer opprinnelig fra Førland i Tysvær og hun har vært medlem i Ryggforeningen i Norge i flere år. Foreningen står hjertet hennes nært.

– Fastlegene har for lite kunnskap om ryggproblemer og har lett for å bare sykmelde folk som har slike lidelser. Det kan være vanskelig å diagnostisere ryggplager og mange føler at de ikke blir trodd. Flere føler seg også isolert fra omverden på grunn av plagene. Gjennom Ryggforeningen kan denne pasientgruppen møtes for å få støtte fra hverandre og for å få informasjon om forskjellig behandlingstilbud, sier Klyve.

Les hele saken i papirutgaven.