Kristin Vister Hansen fra Førre er russ ved Lundeneset videregående skole. Hun har mange gode minner å se tilbake på som russ. Hun har blant annet vært med på å samle inn over 600 000 kroner til et misjonsprosjekt. 
Foto: Ragnhild Naterstad
Kristin Vister Hansen fra Førre er russ ved Lundeneset videregående skole. Hun har mange gode minner å se tilbake på som russ. Hun har blant annet vært med på å samle inn over 600 000 kroner til et misjonsprosjekt.

Russ med store hjerter

Kristin Vister Hansen (18) fra Førre har brukt russetiden sin på å hjelpe andre, i tillegg til å finne på mye kjekt selvsagt.

Av Karina Søvik

Den tradisjonsrike russetiden nærmer seg slutten og de fleste tredjeklassinger kan se tilbake på en russetid med gode minner og høy promille. Kristin Vister Hansen (18) ved Lundeneset videregående skole ser tilbake på russefeiringen med uforglemmelige minner om samhold, samarbeid og vennskap.

– Det har vært kjempekjekt å være russ. Russetiden er en spennende tid for de fleste og jeg har utrolig mye kjekt å se tilbake på. På tross av mye skolearbeid og eksamensforberedelser har russen på Lundeneset videregående skole funnet på mye gøy sammen, forteller ungjenta fra Førre.

Godt miljø

Russen ved Lundeneset videregående skole er gjerne litt annerledes enn hva man vanligvis forbinder med russ. Skolen er en internatskole med et kristent verdigrunnlag og for Hansen handler russefeiringen om å gjøre andre glad, i tillegg til å ha et minnerikt år. I tradisjonenes tro samlet tredjeklassingene ved skolen inn penger for å utgjøre en forskjell i verden.

– Vi nordmenn er så privilegerte. Det er få land som har det så bra som oss. Hvert år arrangerer russen en rekke arrangementer for elevene på skolen for å samle inn penger til de som er mindre privilegerte. Jeg syns dette er en fin tradisjon. Målet vårt er å skape et godt miljø og samhold på skolen, og samtidig hjelpe andre, forteller tysværbuen.

Mye penger

Årets misjonsprosjekt er å støtte arbeid i Sentral-Asia. Området er stengt for misjon, men de tillater kristne fagfolk som kan være med å utvikle landene. Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) arbeider i dag med blant annet bibeloversettelse og de har kristent fagpersonell i området. Elevene ved Lundeneset ønsket å støtte dette arbeidet, og målet var å samle inn 500 000 kroner til misjonsprosjektet. I dag står det over 600 000 kroner på bankkontoen.

Les heile saka i papirutgåva.