Mange ville høre om Fredrikke Nielsen. Foto Hartvig Waage
Mange ville høre om Fredrikke Nielsen. Foto Hartvig Waage

Vandring i Fredrikke Nielsens rike

Fredrikke Nielsen forteller spennende om sitt møte med omgansskolen i Førre på 1840 tallet.

Søndag var det vandring langs den gamle kirke- og skolevegen mellom Førre og Bratthammar.  Dette var vegen Førresbuen brukte til Avaldsneskirka dersom de ikke rodde fjorden.  Samtidig er dette  del av pilgrimsleden mot Avaldsnes fra nord.

Vandringen endte ved ”Bratthammarkjerka”.  Fredrikke  forteller om hvordan de her lekte prest og menighet og om den gangen hun fikk tale til en hel  flokk med sauer.  Hun foteller også om Bergkongen og Guro som bor i fjellet her.  Brita Rojahn  fortalte om Fredrikke og Inger Marie Myge  formidla fortellinger fra hennes  memoarer på en levende måte.

Hartvig Waage