Kunstgrasbane Førland

– Vi er såååå glade!

Hele bygda jubler for ferdigstilling av ny kunstgrasbane på Førland.

Av Karina Søvik

– Vil dere være med å spille fotball på den nye banen?, spør barnehageassistenten.

Alle barna får farten opp, slipper det de har i hendene og begynner å løpe mot porten.

– Ja! Spille fotball!, roper de idet de løper på korte ben bort til den nye kunstgrasbanen.

Den nye banen, ved barnehagen og skolen på Førland, stod klar til avspark for et par uker siden og fotball har aldri før vært så kjekt.

Gladmelding

Det har lenge vært et ønske om å oppgradere den tidligere grusbanen til en kunstgrasbane. I fjor sommer sendte Førland Idrettslag inn søknad til kommunen om å få oppgradere anlegget. Da rådmannen la fram budsjettet, lå  ikke den nye kunstgrasbanen i planene for 2013. Idrettskonsulent i kommunen, Geir Stakkestad, kom på saken og idrettslaget fikk en gladmelding da det revurderte budsjettet ble lagt fram i desember i fjor.

– Det er først og fremst lokale politikere som har gjort dette prosjektet til en virkelighet. Geir Stakkestad har også gjort en framragende jobb i denne saken. Vi er bare så glade for at vi nå har fått en helt ny kunstgrasbane. Det er en stor oppgradering for både skoleanlegget, barnehagen og ikke minst idrettslaget, sier Siw Kathrin Våbenø, daglig leder i Førland IL.