Liva ble født med hastekeisersnitt i uke 33. Hun veide bare 950 gram og målte 34 centimeter.
Foto: Karina Søvik
Liva ble født med hastekeisersnitt i uke 33. Hun veide bare 950 gram og målte 34 centimeter.

– Liva er en solskinnshistorie

Da Liva kom til verden den 16. april veide hun mindre enn ett kilogram smør.

Av Karina Søvik

– Vi har vært utrolig heldige. Liva er en sterk og fornøyd lita jente, sier Maria Lilleskog (23) fra Skjoldastraumen.

Hun smiler stolt til den vesle tulla som sover søtt i mammas armkrok. Tiden etter fødselen har ikke alltid vært like fredelig for den nybakte moren.

Tirsdag 16. april satt Maria og samboeren i bilen på vei til ultralydkontroll ved Haugesund sjukehus. Maria hadde termindato den 7. juni og ante på dette tidspunktet fred og ingen fare. Ultralyden viste derimot morkakesvikt og i løpet av et øyeblikk var hele livet snudd opp ned for de unge foreldrene. Legene måtte handle raskt og Liva ble tatt med hastekeisersnitt etter bare halvannen time.

– Det hele gikk så fort. Da vi satt i bilen på vei til ultralyd, planla vi å kjøre til Ikea for å handle inn babyutstyr. Vi var ikke forberedt på det som skulle skje, men jeg skjønte jo på ultralyden at Liva måtte ut så fort som mulig, forteller Maria som til daglig jobber som sykepleier.

Les hele historien i papirutgaven.