Christian Askeland brakk nasen i kampen mot Haugar. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Christian Askeland. Fra arkivet vel og merke....Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Siger med bismak

Skjold vann som venta over Haugar, men ein brekt nase på Christian Askeland var ein smerteleg pris å betale. Skjold begynte best, men holdt på å rote det vekk etter pause.

Tysvær Bygdeblad har bedt trenar Håkon André Waage om en kamprapport:

Kampen startet bra for vår del med å få et veldig tidlig mål. Vi kunne fort hatt tre i kassen før fem minutt var spilt. Vi hadde ballen stort sett hele første omgang og skapte en del halvsjanser. Men mot et ekstremt defensivt Haugarlag så var nøkkelen tempo og presisjon om vi skulle komme oss gjennom. Det klarte vi alt for sjelden, likevel går vi til pause med 2-0 ledelse.

Andre omgang ble dessverre ikke mye bedre, selv om vi satte fokus på tempo og bevegelse i pausen. Først reduserer Haugar med et frispark nesten fra cornerflagget som går gjennom alt og alle og i mål. Etter litt om og men får vi økt til 3-1 og så komfortable ut, men igjen får vi en i mot. Et mål som så rimelig offsideklar ut. Dermed ble det rimelig stresset de siste ti minuttene. Så hektisk at jeg selv måtte innpå for å få inn en ekstra midtstopper. Første gang siden jeg tok over i midten av mai. Heldigvis rir vi det av og får med oss tre poeng.

For vår del så kan vi se litt på spillere, veldig mange bytter fra de forrige kampene vi har hatt i høst, samt en treningsuke med litt lite folk. Det holde ikke å trene en gang i uken og tro en skal vinne fotballkamper enkelt. Selv ikke mot et antatt dårligere lag som Haugar er holder ikke det. Håper på en god treningsuke slik at vi er klar til å møte Vedavåg på hjemmebane.

Dramatisk var det også då Christian Askeland heada i hovudet på Haugar sin keeper etter ein corner.

– Den kjente eg godt og merka at nasen brakk og blodet rant friskt. Det var skikkeleg vondt, seier Askeland.

Meir om kampen og spelarbørs i papiravisa på torsdag.