Truls (5) fikk æren av å klippe snoren da Fjellhaug friluftsbarnehage sist uke markerte at de var blitt en løvebarnehage. Foto: Karina Søvik
Truls (5) fikk æren av å klippe snoren da Fjellhaug friluftsbarnehage sist uke markerte at de var blitt en løvebarnehage. Foto: Karina Søvik

– Nå er vi løvebarnehage

Fjellhaug friluftsbarnehage har jobbet med programmet «Være sammen» i over et år. Sist uke inviterte de barna og foreldrene til den store markeringen av at de nå er blitt en løvebarnehage.

Av Karina Søvik
Programmet «Være sammen» er en satsing innen kompetanseløft og inngår i Haugalandsløftet for barnehager i de samarbeidende kommunene i prosjektet. Kommunene Odda, Sauda, Suldal, Vindafjord, Tysvær og Haugesund har takket ja til å delta.
– Dette programmet handler om økt kompetanse og grunnleggende holdninger i barnehagen. Personale og barnehagebarna har arbeidet hardt med dette, og vi kan nå med stor glede kalle oss en løvebarnehage, smiler Wenche Håland, styrer ved Fjellhaug friluftsbarnehage.
Programmet har blant annet fokus på autoritativ voksenrolle, medvirkende barn, empatiutvikling og sosial kompetanse.
– Hele personalet har arbeidet lenge med disse temaene på både personalmøter, ulike kurser og gjennom kollegaveiledning i samhandling med barna. I februar i år begynte også barna å jobbe med programmet, og nå er både barna og personalet godt kjent med arbeidet, sier Håland.

Les heile saken i papirutgåva