Laget «Nonstop» har arbeidet hardt med årets oppdrag. F.v. Stian Leversund, Sander Høie, Morten Ågotnes, Caroline Clausen, Vilde Davidsen, Ida Førland og Thomas Johansen. Ikke tilstede: Anders Sørvik, Lisa Kallevik, Njål Erland, Mona Ahmed og Joar Demiranda. 
Foto: Karina Søvik
Laget «Nonstop» har arbeidet hardt med årets oppdrag. F.v. Stian Leversund, Sander Høie, Morten Ågotnes, Caroline Clausen, Vilde Davidsen, Ida Førland og Thomas Johansen. Ikke tilstede: Anders Sørvik, Lisa Kallevik, Njål Erland, Mona Ahmed og Joar Demiranda.

Lørdag er det alvor

Lørdag møtes hundrevis av spente ungar til året First Lego League. Den lokale finalen går på Håvåsen og der stiller fire lag fra Tysvær.

«Nonstop» er et av fire lag fra Tysvær som deltar i årets turnering. De andre lagene er 6. klasse ved Frakkagjerd barneskole, «Team stopp ras» fra Straumen skule og «Hjernekrabatene» fra Førland skule Teknolab. I 2011 stakk «Hjernekrabatene» av med sammenlagtseieren og gikk dermed videre til den Skandinaviske finalen. Nivået blant deltakerne i regionen er etter hvert blitt høgt, og spenningen mellom de ulike lagene er stor.
– Det er en hard konkurranse på Haugalandet, og «hjernekrabatene» er kanskje den største konkurrenten vår i år. De har vunnet over oss tidligere, men nå er det vår tur. Vi er «Nonstop» og det betyr at ingen skal få stoppe oss, sier Caroline Clausen.

Les mer om forberedelsene i papiravisa.

Faktaboks

Fakta:
1) FIRST LEGO League (FLL) er et forsknings- og teknologi prosjekt for barn og unge i alderen 10-16 år.
2) Konkurransen arrangeres i Skandinavia av FIRST Scandinavia.
3) I 2012 deltok 817 lag i 43 byer. På verdensbasis deltok 200 000 barn fra 60 land.