Da tomten først ble lagt ut i 2011, ble den solgt for 490 000 kroner. I dag er den samme tomten priset til hele 775 000 kroner. Det er en økning på nesten 300 000 kroner i løpet av to år.  Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Da tomten først ble lagt ut i 2011, ble den solgt for 490 000 kroner. I dag er den samme tomten priset til hele 775 000 kroner. Det er en økning på nesten 300 000 kroner i løpet av to år. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Samme tomt, nesten 300 000 kroner dyrere

Den nye prisstigningen gjør det mindre attraktivt for folk å kjøpe kommunale boligtomter.

Av Karina Søvik
Da kommunen la ut nye tomter til salgs på Garhaug i 2011, var det stor interesse blant husbyggere. Nå har kommunen fått tilbake en av tomtene i boligfeltet, og den ble lagt ut for salg igjen i slutten av oktober. Søknadsfristen er satt til 1.desember, og foreløpig er det bare kommet inn en søknad.
– Tidligere har det vært veldig stor etterspørsel etter boligtomter i Garhaug-området, men den nye prisstigningen har nok gjort sitt til at det ikke er like mange som melder sin interesse for kommunale boligtomter. Vi har foreløpig bare fått inn en søknad til denne tomten, men det er mange som har ringt om den, sier Åshild Austerheim Milje som til daglig arbeider med salg av tomter i kommunen.

Les heile saka i papirutgåva