Arne Elverhaug (16) har jobbet som avløyser siden i sommer, og han stortrives med den nye jobben.  
Foto: Karina Søvik
Arne Elverhaug (16) har jobbet som avløyser siden i sommer, og han stortrives med den nye jobben.

Jobber for praktisk arbeidserfaring

Arne Elverhaug (16) hadde aldri vært borti fjøsstell eller dyrehold. Likevel bestemte han seg for å bli avløyser.

Av Karina Søvik
– Jeg hadde en kamerat som var avløyser, og han fortalte meg litt om jobben sin og hva han drev med på gården. Jeg syns det virket veldig kjekt og spennende, og bestemte meg for å prøve det ut, forteller Arne Elverhaug.
16-åringen har arbeidet som avløyser på en gård på Stakkestad siden sommerferien. Han kommer selv fra Førresdalen, og har aldri arbeidet på gård tidligere.
God arbeidserfaring
Elverhaug jobber fast annenhver helg på gården som huser både melkekyr, ungdyr og sauer. I arbeidshelgene sine har han ansvar for fjøsstellet både morgen og kveld. For den hardtarbeidende tiendeklassingen var gårdsdrift en helt ny erfaring.
– Alt var nytt for meg da jeg begynte i jobben. Likevel syns jeg det har gått veldig bra, og jeg har lært mye om gårdsdrift siden sommeren. Jeg har heldigvis aldri vært redd for verken kyr eller sauer, men det er fysisk tungt arbeid. Jeg begynner med fjøsstellet klokken 06.00 om morgningen og rundt 16.00 om ettermiddagen. Jeg bruker mellom 3-4 timer på hvert stell der jeg måker skit, forer dyrene og melker kyrne, smiler Elverhaug.

Les meir i papirutgåva