Tor Inge Høyland oppfordrer folk til å være oppmerksom på dårlig parkering langs gatene. Det er viktig at brøytemannskapet kommer forbi med maskinene sine.  
Foto: Karina Søvik
Tor Inge Høyland oppfordrer folk til å være oppmerksom på dårlig parkering langs gatene. Det er viktig at brøytemannskapet kommer forbi med maskinene sine.

Brøyter vei

Mange frydet seg over det snødekte landskapet denne uken. For brøytemannskapet betyr det travle dager og lange timer.

Av Karina Søvik
– Jeg håper snøen er borte snart. Ingen liker vel å måke snø, ler Tor Inge Høyland.
Han har kjørt anleggsmaskin i seks år, og i år ble han en del av brøytemannskapet i kommunen.
Alltid på vakt
Sju kommunalt ansatte og seks private aktører skal denne vinteren holde snøen borte fra veiene i kommunen. Det er en jobb som ikke passer for hvem som helst.
– Det er et stort område som skal brøytes, og det kan i perioder bli lange dager og netter, når det kommer mye snø. Denne uken har det gått veldig fint og rolig for seg, og det er bare meldt om en trafikkulykke grunnet veiforholdene. Vi har vært heldige med været i vinter. Nå er det nesten to måneder siden sist det var snø. Da kan man nesten ikke klage, smiler Oddvar Susort, kontaktpersonen for vinterveihold i kommunen.
På mandag kom det kalde vinterværet for fullt. Gradestokken viste et par minusgrader og snøen kom dalende ned på bakken. Brøytemannskapet hadde allerede klargjort de store maskinene, og var klar for lange arbeidsdager.
– Det er alltid en person som har vakttelefon. Når det begynner å snø må hele mannskapet ut for å brøyte, uavhengig av tid på døgnet. Vi som er ansatt i kommunen har hovedansvaret for å brøyte og strø i områdene Grinde/Garhaug, Padlane, Aksdal, Frakkagjerd og Førre. De som er innleid har ansvaret for hver sin bygd, forklarer Susort.

Les heile saka i papirutgåva.