Begge brødrene Knutsen skåra for Falkeid i kveld. Arkivfoto: Alf-Einar Kvalavåg

Falkeid starta med siger

Falkeid vann sin første kamp i vintercupen då dei i kveld vann 3-2 over Hemmingstad på Troppene.

Hemmingstad, som skal spele i 7. divisjon, har meldt seg på som 5. divisjonslag og fekk dermed ikkje nokon straffespark før kampstart.
Rune Lindanger, Stian og Espen Knutsen skåra for heimelaget.
– Det var som resultatet seier ein jamn kamp. Det blei litt kaos på slutten og Hemmingstad fekk to mann utvist. Rune Lindanger skåra sitt første mål etter overgangen frå Skjold-seier lagleiar Tor Jostein Kallekodt.

For Håkon André Waage og Haugar starta cupen med ein skikkeleg smell i Kopervik. KIL vann tilslutt 8-1.
Vedavåg vann 5-0 over Skudenes.

Vi har fått tillatelse fra Tor Jostein Kallekodt å legge ut referatet fra kampen, som også er på Falkeid sine heimesider:

Da åpnet vi vintercupen med 3-2 seier over Hemmingstad noe som vi skal være fornøyde med og der Rune Lindanger skåret i debyen for Falkeid
Hemmingstad kjente vi ikke så veldig godt til men hørte at dette var et godt lag som bestod av 3 og 4 divisjon spillere som har spilt i forskjellige lokale klubber på Haugalandet.
Men det var Falkeid som var best de første 15 minuttene av kampen og presset Hemmingstad høyt opp på banen men vi klarte ikke å produserte de helt store mulighetene.
Hemmingstad kom bedre med nå og produserte et par gode muligheter uten å klare å få ballen i over streken.
Etter 20 spilte minutter så er det Falkeid som presser og Rune Lindanger får skyte fra 20 meter og han var ikke verre på det at han setter ballen helt opp under tverrlegger og det står 1-0 til Falkeid
I Øystein Odland`s skadefravær så var det JR keeper Daniel Edvar Gjærde som stod i Falkeid målet i dag, Han gjordet sine saker veldig bra og hadde flere gode involveringer og Daniel kan ikke lastes for noen av baklengs måla i dag.
De slår mye lange og presise baller og vi står litt for høyt med hele midtbanen så det blir noen løps dueller for bakre firer i denne perioden av kampen og i det 37 minutt så slår Hemmingstad en lang ball på deres gode spiss som klinker ballen opp i krysset og dermed 1-1 ( Klasse mål )
Det går ikke mer en 5 minutt til så går Hemmingstad opp i ledelsen der de får pirket ballen i mål etter litt kaos foran målet til Falkeid og da 1-2 til pause sad noe som ikke er ufortjent og som gir et rett bilde av kampen så langt.

I pausen bytter vi 5 spillere og det blir jevnt frem til Stian Knutsen setter inn utligningen til 2-2 i det 60 minutt.
Falkeid spilleren løper mye og vi ser at ikke alle hos Hemmingstad klarer å holde tempo oppe og det gir oss noe muligheter der de taper en del dueller mot oss og det gir oss en del muligheter til å sette ballen i mål men vi er ikke så heldige enda, Ballen smeller i metallet ikke mindre en tre ganger i løpet av siste halve time, Rune Lindanger med skudd på en retur på et hjørnespark der han smeller ballen i krysset fra 16-17 meter som er nydelig utført der metallet stod bare å dirret men det ble dessverre ikke noe mål av det.
Det skal også sies at Hemmingstad har en del angrep men de klarer ikke å skape de store muligheten som de gjorde i første omgang.
I det 70 minutt så må Rune Lindanger ut og vi setter inn Espen Knutsen igjen og han jobber utrettelig sammen med de andre Falkeid spillerne, 80 minutter spilt og Espen Knutsen vinner ballen i 16 meteren til Hemmingstad dribler av et par mann og setter ballen i mål og vi er i ledelsen igjen når det gjenstår 10 minutter. ( 3-2 )
Etter dette målet så ble det litt frustrasjon hos Hemmingstad spillerne og det ble litt farlig spill som heldigvis dommer slo ned på og med gult kort fra før så ble det nytt gult og dermed rødt kort på Hemmingstad spiller når det står 7-8 minutter igjen.
Vi forsetter og det var ikke gått så mange minuttene før det var ny mann på Hemmingstad som fikk sitt andre gule kort og ut med rødt kort igjen.
Helt til slutt så vil jeg trekke frem ungguttene våre som viser at de har nivået inne og kommer til å være med å kjempe om en plass i Falkeids førsteelver samt at det er gledelig å se at vi kan bytte 5 stk i pausen uten at det gjør noen utslag. Meget bra kamp av alle i dag og jeg gleder meg til fortsettelsen smiley

Skyt også til den unge dommertrio som fikk det litt hett på slutten av kampen.