4. mars kan du få høyre meir om den nosreke folkesjela i biblioteket.
4. mars kan du få høyre meir om den nosreke folkesjela i biblioteket.

Er nordmenn best i klassen?

– Korleis står det til med den norske folkesjela? Det skal både ein førsteamanuensis og to handballspelarar få svare på.

Av Mona Terjesen
For tysdag kjem mellom andre ein svensk og ein dansk proffspelar frå Haugaland handballklubb for å snakke om deira inntrykk av nordmenn – i Tysvær folkebibliotek.
Denne kvelden blir det med støtte frå «Fritt Ord-stiftinga», arrangert temakveld i folkebiblioteket i Tysværtunet. Temaet er den norske folkesjela, eller nærmare bestemt, jakta på ho. «Kven er me eigentleg? Korleis ser me på oss sjølve, og korleis ser andre på oss? Er nordmenn best i klassen? Har velstanden gjort oss arrogante og sjølvgode? Greier me å bevare ei sømmeleg grad av audmjuke?». Dette er nokre av spørsmåla ein skal få svar på. Til å vere med å oppklare, forelese og svare, er førsteamanuensis Bjarne Vandeskog frå HSH invitert. Ein vil også spørje Martin Christensen og Jacob Berglund frå Haugaland HK om deira syn på oss nordmenn.

Les meir i papiravisa