Tysvær kommune er inne i det femte og siste året av kontrakten som dei har med Haugaland Skyssbåt AS.
Tysvær kommune er inne i det femte og siste året av kontrakten som dei har med Haugaland Skyssbåt AS.

Kutter Borgøy­skyssen

– Dette er ansvarsfråskriving av fylkeskommunen, fastslår politikarar i formannskapet. Fylkeskommunen kutter nemleg ut Borgøy­skyssen og etterlet kommunen med ansvaret.

Av Mona Terjesen
Tysvær kommune er inne i det femte og siste året av kontrakten som dei har med Haugaland Skyssbåt AS. Tenestekonsesjonen går på skyss mellom Steinsvik og Borgøy. Prislappen har til no blitt dekka av kommunen og fylkeskommunen. Grunnen til at fylkeskommunen har vore med på spleiselaget er skuleelevane som bur på Borgøy og treng dagleg skyss til fastlandet.
Av 13 fastbuande på øya er 3 elevar. Frå og med juli varslar fylkeskommunen at dei ikkje kjem til å dekke skyssen lengre og tilbyr i staden elevane som går på vidaregåande skule hybel på fastlandet. Dermed ender Tysvær kommune opp aleine med skyssansvaret og utgiftene.

Les heile saka og meir frå tysdagens formannskap i papiravisa.