Trenar Helge Risanger Arkivfoto: Alf-Einar Kvalavåg
Trenar Helge Risanger Arkivfoto: Alf-Einar Kvalavåg

Skjold slo Vard 2 møter Djerv 1919

Skjold er trygt vidare i sin eigen vintercup etter at dei i kveld vann 1-0 over Vard 2.
Brian Risanger blei den store helten. Nå ventar Are Søderlund og Djerv 1919.

Risanger skåra på Skjold sin straffe før kampen starta og den leiinga klarte aldri 3. divisjonslaget og fjorårets suverene serievinnar i 4. divisjon å hente inn.
– Me hadde god forsvarsorganisering og sjølv om Vard hadde ballen mest hadde me flest sjansar. Lagseier de luxe er det ein kan oppsummere denne kampen med, seier trenar Helge Risanger.

Her er trenaren sin rapport frå kveldens kamp:
Endelig holdt me nullen!

Me gjekk på banen for å tette igjen bak og holde nullen. Brian scoret sikkert på straffen og sørget for at vi leda 1-0 når kampen startet pga divisjonsforskjellen.
Vi la oss lavt for å forhindre at et ballsikkert og temposikkert Vard-lag ikke skulle komme igjennom. Taktikken og innsatsviljen fungerte perfekt gjennom hele første omgang i motvinden. Vi var nøye med å ikke være i ubalanse med laget og spilte gjerrig og med planlagte oppspill som ikke ga overganger mot oss.
Første omgangen telte jeg 4 store sjanser til Skjold, og kun et skudd på mål fra Vard på et frispark. Brian hadde 2 gode skudd som blant annet Vard keeperen klarte så vidt å redde. Hilberg og Vegard hadde sjanser.
I medvinden i andre omgang var det vanskeligere å spille lange baller, men vi klarte i perioder å presse høyt og kom til noen sjanser. Ellers la vi oss lavt i 4-4-2 formasjon med korte avstander mellom spillerne og leddene.
I slutten av kampen begynte vi å bli slitne, men vi sto kampen ut og klarerte godt. Vard hadde et par sjanser som Håkon i mål tok seg glimrende av. Vi var gode i organiseringen og i duellspillet og Vard gikk sure og mistet motet.
Kjempe lagseier og vi fikk vist at vi kan forsvare oss godt mot gode lag.