Ellen M. Kalvig er på vei til Tysværtunet med sin utstilling.
Ellen M. Kalvig er på vei til Tysværtunet med sin utstilling.

Skulpturer og grafikk

Lørdag åpner Tysvær Kunstlag utstilling med skulpturer og grafikk i Galleriet, Tysværtunet. Utstillere denne gang er keramikeren Anu Allikas og billedkunstner Ellen Kalvig.

I den anledning har Tysvær kunstlag sendt oss følgende pressemelding:

Keramikeren Anu Allikas er født i Tartu, Estland og bosatt i Randaberg. Hun har utdannelse fra Tartu Kunststikool i Estland og Dorset Art College i England. Siden 1996 har hun vært med på en rekke utstillinger i rundt på Vestlandet og i Sverige. De populære skulpturene finnes på en rekke kjente gallerier. Det kan også nevnes at hennes skulpturer er kjøpt inn til statsministerens kontor. Da kommunene Sola, Randaberg og Rennesøy skulle gi en 1000-års gave til Oslo Kommune i 2001, ble en av Allikas skulpturer valgt.

Billedkunstner Ellen M. Kalvig er bosatt i Suldal. Her har hun også bygget nytt og flott atelier.
Hun har sin utdannelse fra Tegne og maleskolen i Bergen, Kunstskolen i Rogaland og Grafisk Verksted i Stavanger. Siden 1986 har hun vært med på en rekke utstillinger både i Norge, i Finland og i Tyskland. På hennes CV finner vi en rekke offentlige innkjøp og utsmykkinger.
Her kan vi nevne Huldra plattformen, Statoil i 2001, Statsministerens kontor i 1999 og Rikshospitalet i 2003.

Vi er stolte over å kunne vise et utvalg av de flotte skulpturene til Anu Allikas og noen skjønne, grafiske blad, med trær som motiv i Galleriet, Tysværtunet.

Tysvær Kunstlag