Sondre Voll prøvde å holde Eirik Minde på avstand, men det gikk ikke. Minde scoret og Stegaberg vant 5-0. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Sondre Voll prøvde å holde Eirik Minde på avstand, men det gikk ikke. Minde scoret og Stegaberg vant 5-0. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Stegaberg knuste Falkeid 5-0

Etter mange magre og bitre år slo Stegaberg i kveld tilbake mot Falkeid og vant fullt fortjent 5-0. Stegaberg spilte en av sine beste kamper på mange år. Falkeid var ikke til å kjenne igjen.

Det begynte med et høyt tempo og et tydelig tegn på at tapet for Ferkingstad sist helg skulle revansjerest. Og der Stegaberg var gode, var hjemmelaget svake. Det utnyttet Vegard Stakland da han sendte bortelaget i ldelsen etter tamt forsvarspill.
– Tror det er mange på laget som smiler bredt i dag. Vi har ikke hatt tak på Falkeid de siste årene og når vi nå får fullklaff, så er det ekstra kjekt. Å åpne scoringene i dag smakte kjempegodt, smilte Vegard Stakland.
Verre
Om åpningen av kampen var ille for Falkeid skulle det raskt bli verre. Et knallskudd, som Kristian Storesund mesterlig tok seg av, var alt de skapte i løpet av kampen. Da ble det fritt fram for Eirik Minde og parhestene Dag Frode Tønnesen og Petter Lønning.
– Dette var bare gøy. Vi hadde langt over 15 målsjanser og scoret på fem av dem. I dag var vi bedre enn de i alt og nå fikk vi den revansjen vi har ventet på i flere sesonger. Og måten vi gjør det på var helt perfekt. Samarbeidet med Petter på topp var også inspirerende. Da blir det mer fart. Dette var en taktisk seier, som også trenerne skal ha sin del av æren for, sier Dag Frode Tønnesen.
Ikke dagen
Falkeid-trener Frode Hundsnes spilte førsteomgang og styrte noe av Falkeid-spillet. Etter pause sto han på sidelinjen og så laget være sjanseløse mot naboene litt lenger nord i Tysvær.
– Vi hadde ikke dagen og det var stor forskjell på lagene. Vi hadde ikke energi til å være med og har en stor jobb å gjøre fram til neste kamp, sa treneren.
– Vi hadde det en kan kalle fullstendig kollaps. Stegaberg var gode, det skal de ha, men vi var langt unna vårt beste nivå. De to troppene som var på banen i dag er kanskje de to beste vi har sett lokalt på dette nivået, men vi kunne dessverre ikke bidra til at det ble en god kamp, sa Falkeid-stopper Sondre Voll.

Faktaboks

Falkeid 0 (0)
Stegaberg 5 (2)
5. div. avd. 3
Troppene kunstgras
0-1 Vegard Stakland (17)
0-2 Eirik Minde (38)
0-3 Dag Frode Tønnesen (50)
0-4 Dag Frode Tønnesen (63)
0-5 Petter Lønning (68)
Dommar: Carl Gregor, Vard

Gult kort: Vegard Øvrebø, FIL

Stegaberg:
Kristian Storesund 5
Ådne Nærheim 5
Espen Tørresdal 5
Vegard Bøe 5
Andre Martinsen 5
Vegard Stakland 6
(Gabriel Johnsen fra 78.)
Jarle Stakland 6
Sveinung Hellerslien
(Jan R. Tjøsvoll fra 12.) 4
Eirik Minde 5
Dag Frode Tønnesen 6
(Terje Kristiansen fra 73.)
Petter Lønning 6
(Erik Frøyland fra 78.)

Falkeid
Daniel E. Gjerde 4
Espen Knutsen 4
Sondre Voll 3
Geir Espevik 3
Øystein Krogstad 3
(Kjetil Bjørkheim fra 61.) 3
Joar Øvrebø 3
(Tore Espevik fra 45.) 3
Frode Hundsnes 4
(Espen Sørenes fra 45.) 3
Stian Knutsen 3
Rune Lindanger 3
Vegard Øvrebø 3
(Stian Susort fra 79.)
Kenneth Kristiansen 4