Sandra Andrea Kvammen Aksland fra Fjørsilkebris ble utnevnt til en av Tysvær Bondelag sine bondevenner i årets aksjon. Her blir hun gjort stas på av Solveig Øie (f.v.), Svein Helge Høyvik, Gbassay Paasawe og Sander Høyvik Klungtveit. 
Foto: Karina Søvik
Sandra Andrea Kvammen Aksland fra Fjørsilkebris ble utnevnt til en av Tysvær Bondelag sine bondevenner i årets aksjon. Her blir hun gjort stas på av Solveig Øie (f.v.), Svein Helge Høyvik, Gbassay Paasawe og Sander Høyvik Klungtveit.

Forkle verdig

I påsken utnevnte Tysvær Bondelag sine bondevenner. Temaet var bruk av norsk mat, og Sandra Andrea Kvammen Aksland og Jan Atle Kalkvik ble hedret av næringen.

Av Karina Søvik
– Dette var kjempekjekt. Jeg ville faktisk bli bonde selv da jeg var liten, smiler Sandra Andrea Kvammen Aksland fra Fjørsilkebris, og tar imot diplom og hedersforkle.
Sammen med Jan Atle Kalkvik fra Jaks Matopplevelser ble hun sist uke utnevnt til årets «Bondevenn» av Tysvær Bondelag.
Kortreist mat
Årets tema var bruk av norsk mat, og de utnevnte bondevennene representerer landbruket godt. Begge er opptatt av lokale råvarer og bruker mye kortreist mat i virksomheten sin.
– Bondelaget ønsker å fremheve folk i lokalmiljøet som vi synes er flinke til å fremsnakke og bruke norsk mat. Både Sandra og Jan Atle er viktige representanter for oss bønder, sier Svein Helge Høyvik, leder i Tysvær Bondelag.
For Kvammen Aksland er god mat viktig, både hjemme og på kjøkkenet på Fjørsilkebris. Hun har lenge vært opptatt av å bruke norske råvarer i matlagingen.
– For meg er det viktig å vite hvor maten jeg spiser kommer fra. Jeg har sett flere skrekkeksempler på nyhetene om hvordan dyr blir behandlet i utlandet. Det er helt forferdelig. Jeg ser alltid etter norske produkter når jeg handler, og jeg bruker flere lokale råvarer i oppskriftene på Fjørsilkebris, forteller hun.

Les hele saken i papirutgaven