– Den største feilen vi kan gjøre når vi utfører førstehjelp er og ikke gjøre noen ting, belærte Bjørn Breiteig da han holdt førstehjelpskurset. 
Foto: Karina Søvik
– Den største feilen vi kan gjøre når vi utfører førstehjelp er og ikke gjøre noen ting, belærte Bjørn Breiteig da han holdt førstehjelpskurset.

Fikk hjelp til førstehjelp

Hva gjør du om barnet ditt setter noe fast i halsen og ikke får puste? På mandag satt barselgruppen i Skjoldhallen førstehjelp på småbarn i fokus.

Av Karina Søvik
– Når du får småbarn dukker det opp mange bekymringer som du tidligere ikke hadde. Det er mye som kan skje på kort tid, og det er viktige å føle seg noenlunde trygg på situasjoner der førstehjelp kan bli nødvendig, sier Hilde Lindanger.
Hun er nybakt mor, og sammen med trebarnsmoren Lene Aurora Hettervik startet hun opp barseltreff i Skjoldhallen. På mandag satt de førstehjelp på småbarn i fokus.
Mange foreldre
Det var stor interesse for kurset, og rundt 25 småbarnsforeldre møttes i hallen for å lære mer om førstehjelp på små kropper.
– Førstehjelp på barn er et viktig tema, og mange av oss kunne tenkt at det var enda større fokus på dette på blant annet helsestasjonen. Jeg er glad for at så mange hadde mulighet til å komme på kurset. Det er en stor betryggelse å vite hva du skal gjøre om uhellet først er ute. Bare det å føle seg trygg nok på førstehjelp til å holde seg rolig i slike situasjoner kan være livsviktig, sier Hettervik.
– Jeg er blitt kurset i førstehjelp gjennom jobben, men det er på voksne og ikke små barn. Jeg vet faktisk ikke helt hva jeg hadde gjort om sønnen min hadde trengt førstehjelp, legger Lindanger til.

Les heile saka i papirutgåva

Lyst å bli abonnent?
https://tysver-bygdeblad.no/abonnement/bli-abonnent/