Skjold-tap

Skjold tapte 1-2 for Vedavåg. Hilberg Nemeth skåra målet.

Kampen gjekk på Vedavåg.
Skjold-trener Helge Risanger måtte omrokere på laget da både Oddbjørn Halvorsen og Bjørnar Hompland måtte melde forfall pga av skade og sykdom. Bortelaget kjørte kampen fra start og burde tatt ledelsen etter 1 min og etter 5 min, men ballen ville ikkje inn. Vea kom bedre med uten at det ble problemer for Skjoldkeeperen. Så etter 21 min kom dagens prestasjon. Hilberg Nemeth mottok ballen fra sida dempet og snudde seg og knalla ballen inn og fortjent ledelse. Noen minutter senere scoret Skjold igjen,men en feilaktig offsideavvinking ødela for 2-0.

Vea pressa på for utligning og Skjoldforsvaret måtte tilslutt bruke ulovlige midler og dermed korrekt straffe.Den ble satt imål og dermed 1-1..
Kampen bølget nå att og frem med mange baller i flyhøyde og lite konstruktivt spill.
Etter pause måtte Skjold-veteranen Torleif Rullestad kaste inn håndkledet og Halvor Hansen gjekk inn i midtforsvaret. 2 omgang starta med Vea-press og etter 54 min tok dei ledelsen 2-1.En Veaspiller fikk gå opp og vant lett duellen med Skjold-gutta og stanget inn ballen rett fra hjørnespark
Skjold prøvde og få til litt spill, men Vea-gjengen øyna nå 3 poeng og forsvarte seg godt. Nærmest var Jonas etter et flott raid og flott skudd som Veakeeperen fikk slått til hjørnespark. Dermed blei det ikkje fleire mål og en Svært glad Vea-gjeng jubla for seier. .

Her er trener Helge Risanger sin rapport fra kampen:

Då kom A-laget ned på jorda igjen…

Vi gikk rett i angrep der Sander vant ballen og forserte og fikk slått et innlegg som Hilberg nesten fikk i mål. Deretter la Vea seg i forsvar med 5 bak – 4 på midtbanen og 1 spiss. Dessverre var de sterkere enn oss i duellene og vant de fleste andreballene slik at vi fikk unødvendig mange løpeturer bakover på banen. Spillet bølget fram og tilbake og det var sjanser begge veier.

Etterhvert fikk vi til noen gode angrep og etter 21 minutt scoret Hilberg kontant med et skudd i hjørnet. Etter det hadde Brian en scoring som feilaktig ble annulert for offside. Brian var frempå flere ganger med gode skudd som keeper klarte å redde.

Dessverre slipper vi Vea inn i kampen, spillet foregår i vårt forsvar og de er tøffere enn oss i duellene. Vi burde først hatt frispark, men spillet fortsatte og Jonas lagde straffe rett etterpå. Vea utligner på straffen etter 26 minutt spill.

Andre omgangen fortsetter med at Vea er litt tøffere i duellene og har litt mer vilje enn oss. Vi blir utålmodige og har noen sjanser som vi nesten scorer på… Etter 54 minutts spill får Vea til et godt innlegg som går til bakre stolpe og de header nydelig i mål – dessverre for oss.

Deretter var det vanskelig å skape noe framover – de lag seg i forsvar og satset på kontringer. Jonas hadde et bra raid som nesten endte i scoring ved Hilberg og Brian. Men det var ikke Skjold sin dag og marginene var imot oss denne gang. Brian og Torleif sliter med lyskeproblemer og det er ikke bra for laget, men heldigvis har vi en stor og god stall så det kan hende det åpner for muligheter for andre spillere framover.

Vi får skjerpe oss til neste kamp for å prøve å få marginene med oss. Vi vet vi kan bedre enn dette og det er nå de tøffe kampene er. Et par av spillerne våre sliter dessverre med humøret og det skal vi jobbe med, og komme sterkere tilbake mot Djerv 1919 fredag 23. mai kl 19 i Grinde. Håper jeg…