Stian Halvorsen med tantene Anna Helene Halvorsen (t.v.) og Astrid Yrkje storkoser seg i den idylliske sommerhagen på hytta i Yrkje. 
Foto: Karina Søvik
Stian Halvorsen med tantene Anna Helene Halvorsen (t.v.) og Astrid Yrkje storkoser seg i den idylliske sommerhagen på hytta i Yrkje.

Hageidyll i Yrkje

Etter en alvorlig bilulykke i 2001 har Stian Halvorsen og familien mye å sette pris på. Det idylliske sommerstedet i Yrkje står høyt på lista.

Av Karina Søvik
Gradestokken viser over tjue varmegrader, og solen skinner fra en skyfri himmel. De fargerike blomstene spriker med bladene, og fuglekvitring tegner et rikt dyreliv. De høye tretoppene langs fjellveggen vugger i takt med vinden, men nede i den sommergrønne hagen er alt stille og fredfylt.
– Denne stien fører opp til en fantastisk utsikt over fjorden. Det er helt slående, smiler Stian Halvorsen (31) og peker oppover den ene fjellsiden.
I dalsøkket med utsikt mot Yrkjefjorden, ligger hytta og den idylliske sommerhagen, eller eventyrhagen som Stian liker å kalle den.
Fristed
Latteren sitter løst rundt det knallrosa hagebordet. Tantene Astrid Yrkje og Anna Helene Halvorsen byr på kaffe og gode familieminner om det vakre landstedet i Yrkje. For Stian har denne hagen blitt et viktig fristed. I januar 2001 ble han alvorlig skadet i en bilulykke. Nedenfor ungdomshuset i Skjoldastraumen krasjet han i et tre og videre inn i berget. Årsaken til kollisjonen er usikker, og Stian husker lite fra krasjet. På Haukeland sjukehus ble det konstatert omfattende hodeskader, brist i nakkevirvel, nese og ribbein og en punktert lunge. På grunn av trykk i hjernen ble også beinlappen på høyre side av hodet fjernet. Mot alle odds overlevde Stian, og lever i dag et fullverdig liv med mye latter og glede. Helt siden den tragiske ulykken har han tilbrakt mye tid på landstedet til tanten i Yrkje.

Les heile saka i papirutgåva