Travelt for politiet

Natt til 8. juni ble travel for politiet i hele distriktet. Her ernattas logg:

Politilogg for Haugaland og Sunnhordland politidistrikt

2359 – Brann i låve – Haugesund
Vitner meldte like før midnatt fra om en brann i en låve nord i Haugesund. Brannvesenet og politiet sendte ressurser til stedet. Det viste seg å være full fyr i en bygning som var stall for 5 – 6 hester, grisehus for ca 100 griser og et lite verksted.

Brannvesenet gjorde en fantastisk jobb. Alle hestene ble reddet og det ser også ut til å ha gått greit med alle 5grisene. Brannen har ført til store skader på bygningene. Brannårsaken er ukjent. Det er startet etterforskning ved Haugesund politistasjon.

0030 – Bråk på pub – Stord
Et utested på Stord fikk politiets hjelp etter at de hadde meldt om problemer med en kranglevoren og beruset gjest. Patruljen løste saken ved å pålegge mannen å dra hjem til sin samboer. Om det er en strengere sanksjon enn overnatting i sentralarresten sier politiloggen intet om.

0040 – Vannscooterkjøring – Vindafjord
Melding fra vitner i Vikebygd om noen ungdommer som kjørte vannscooter i området. Den ene skal ha vært borti en båt som lå fortøyd. Da patruljen kom til stedet var både ungdommer og vannscootere borte.

Patruljen har sikret seg identiteten til de som kjørte vannscooter slik at saken kan følges videre opp kommende uke.

0048 – Ordensforstyrrelse – Sand
En melding om mange ungdommer, drikking og slossing på offentlig sted utenfor Ryfylkemuseet. Ikke kapasitet til å sende en patrulje.

0051 – Høy musikk – Haugesund
Melding fra Liljeveien om høy musikk som tok natteroen fra nabolaget. Ikke kapasitet til å sende en patrulje.

0052 – Ordensforstyrrelse – Bømlo
En pub på Bremnes ba om politiets bistand fordi en mannlig gjest hadde gått til angrep på en av vaktene. Vaktene fikk situasjonen raskt under kontroll og ingen ble skadd. Patruljen viste mannen og hans samboer bort fra stedet.

0056 – Ordensforstyrrelse – Tysvær
En privatfest i Hervik ba om politiets hjelp fordi en mann skulle ha laget bråk på stedet, blant annet ved å starte slagsmål. Under melders samtale med politiet forlot mannen stedet og utrykning ble derfor ikke prioritert.

0058 – Innbruddsalarm – Ølen
Via alarmstasjon mottok vi melding om utløst innbruddsalarm fra et firma i Ølen. En patrulje sjekket bygget, men fant ingen tegn til innbrudd.

0059 – Vinglete kjøring – Haugesund
Melding om en personbil som vingler i vegbanen på E134 mot Haugesund. Ingen ledige patruljer. Ikke kapasitet til å prioritere oppdraget.

0110 – Feststøy – Stord
Melding om festbråk fra en bolig i Lønningsåsen. Da patruljen var på stedet kl. 0121 var det stille og rolig.

0118 – Ikke ønsket gjest på privatfest – Haugesund
En patrulje måtte til en bolig i østre bydel. Der var folk på en privatfest lei av en festdeltaker som hadde fått for mye å drikke og var blitt kranglevoren. Han ville heller ikke forlate stedet. Patruljen fikk forklart han dette på en slik måte at han valgte å dra hjem.

0122 – Brøling fra guttegjeng – Karmøy
En gjeng med gutter var svært høylydte og brølte i Stangalandstølen i Kopervik. Det var så ille at det tok fra naboer natteroen. En patrulje oppsøkte stedet, men fant ikke guttene.

0127 – Høy musikk – Haugesund
Beboere i Djupaskarsvegen kontaktet politiet og klaget på høy musikk i nabolaget. Ingen ledige patruljer til å ta oppdraget.

0130 – Ordensforstyrrelse – Stord
Fra en pub på Sagvåg kom det melding om en gjest som ikke ville forlate puben. Da patruljen kom frem hadde han vært klok nok til å dra, men patruljen påtraff ham like ved. Da fikk han pålegg om å holde seg borte fra Sagvåg sentrum til søndag kl. 0800.

0142 – Skadeverk – Stord
Melding fra beboer i Sponavikdalen på Stord om at en beruset mann hadde knust en rute i et hus i nabolaget. Patruljen som kom til stedet fant gjerningsmannen, en mann i slutten av tenårene bosatt i Haugesund. Han ble bortvist fra stedet og vil måtte svare for forholdet senere. Saken vil bli etterforsket av Stord lensmannskontor.

0159 – Legemskrenkelser – Stord
Politi og ambulanse ble tilkalt til en adresse på Stord som politiet kjenner godt fra tidligere oppdrag. Der hadde det vært en slosskamp mellom minst tre personer, alle gutter i begynnelsen av 20-årene. To av personene havnet på sykehus med mindre kuttskader som ble sydd. Hendelsesforløpet er uklart. Det samme er statusen til de enkelte av disse tre. Saken vil bli fulgt videre opp dersom politiet mottar anmeldelse fra en eller flere av partene.

En av mennene er satt inn i drukkenskapsarresten etter at han stelte i stand en ordensforstyrrelse på sykehuset. Han begynte å true ansatte på sykehuset for å få utstedt en drosjerekvisisjon. Gratis transport fikk han, men det ble ikke en rekvisisjon på drosje men polititransport til sentralarresten.

0205 – Etterkom ikke pålegg – Haugesund
En beruset og kranglevoren mann i slutten av tenårene ble gitt pålegg om å forlate sentrum og holde seg borte til søndag kl. 0800. Kl. 0209 ble han påtruffet av en annen patrulje og han hadde da ikke vist noen tegn til å dra fra sentrum. Det endte med at han slo seg vrang mot patruljen og kalte dem for ukvemsord. I tillegg til å bli anmeldt for å ikke etterkomme politiets pålegg ble han også anmeldt for ordensforstyrrelse og forulemping av offentlig tjenestemann.

0211 – Kranglete gjest – Stord
En pub i Sagvåg hadde problemer med en kranglete gjest. Da patruljen kom til stedet var gjesten gått.

0230 – Beruset kvinne – Tysvær
Politiets knappe ressurser måtte brukes til en privatfest på Frakkagjerd hvor godt voksne mennesker hadde fått rikelige mengder med alkohol innabords. En kvinnelig gjest i slutten av 50-årene ville ikke forlate festen. Hun ble tatt med av patruljen og kjørt hjem med kraftig formaning.

0231 – Høy musikk – Karmøy
I Jorundvegen ble natteroen forstyrret av høy musikk. Naboer har klaget sin nød til oss, men vi har ikke hatt kapasitet til å prioritere det.

0237 – Påkjørt mann – Stord
En mann hevdet at han var påkjørt i Leirvik og at bilen som kjørte på han bare hadde stukket fra stedet. Mannen måtte til sykehus for å behandle skade i en fot. Bilfører kontaktet. Hans forklaring var stikk motsatt, nemlig at den påkjørte mannen hadde stilt seg opp foran bilen hans. Han hadde forsøkt å rygge for å kunne kjøre rundt mannen, men da hadde han hoppet foran bilen på ny. Sjåføren var ikke klar over at han hadde kjørt over mannens fot. Det er ikke mistanke om promillekjøring. Saken blir fulgt opp kommende uke.

0243 – Rasert leilighet – Haugesund
Melding fra en beruset mann som fant at det hadde vært innbrudd i leiligheten hans på Hasseløy mens han var borte lørdag kveld. En patrulje har vært på stedet. Det kan synes som om dette kan ha en sammenheng med at han har vært i klammeri med noen tidligere i kveld. Han får ta en vurdering av om forholdet skal anmeldes.

0254 – Beruset ungdom – Kopervik
En politipatrulje kom over en ung mann i slutte av tenårene som lå beruset i Stangalandgata. Patruljen fikk vekket han og kjørt han hjem til sin familie. De ville ta seg godt av ham.

0332 – Legemsfornærmelse – Haugesund
En mann i begynnelsen av 20-årene tok kontakt med oss fordi han hadde blitt slått ned etter å ha vært på en privatfest like øst for sentrum. Fornærmede ble ikke skadd. Gjerningsmennenes identitet er kjent. Fornærmede vil vurdere å anmelde forholdet.

0348 – Banker på og vil inn – Haugesund
En ung kvinne fra østre bydel ringte og hevdet at noen banket på døren hennes og ville inn til henne. Patrulje sendt til stedet, men fant ingen som hadde banket på.

0350 – Blodig mann – Haugesund
Like ved Opel-bygget ble en blodig, utenlandsk mann påtruffet. Noe uklart hva som har skjedd med han, men han hevder seg slått ned av to menn. Disse skal ha kommet ut av en drosje, spurt om han hadde røyk, hvilket han ikke hadde, og deretter slått han ned. Mannen ble innlagt på sykehus for undersøkelser og observasjon. Vitner som kan ha kjennskap til hendelsen bes kontakte politiet på 02800.

0523 – Pågripelse av ettersøkt – Stord
En mann i slutten av 20-årene som ikke hadde møtt til soning ble pågrepet på en adresse på Stord. Han har forsøkt å unndra seg soningen, men nå sitter han i sentralarresten i Haugesund i påvente av videre transport til fengsel.

Generelt om natten:
Som loggen gir uttrykk for så har det vært en hektisk natt for våre politipatruljer. Det har vært mye folk ute i Haugesund sentrum og det er verdt å merke seg at det likevel ikke er der vi har hatt nattens utfordringer. De har vært andre steder enn i Haugesund sentrum. Det har nok vært flere som har klaget på høy musikk i løpet av natten, men det er ikke alt dette vi har prioritert å loggføre. Det er dessverre vanlig at når vi får fint sommervær så kommer også klagene på høy musikk. Vår oppfordring er å ta hensyn til sine omgivelser når en nyter sommernatten utendørs.