Fyll og branner

Politiet har lagt en ny travel natt bak seg. Mye vanlig helgefyll, men også et par branner. I Tysvær har det heldigvis vært en rolig natt til søndag.

Politilogg for Haugaland og Sunnhordland politidistrikt

2301 – Kranglete gjest – Karmøy
Et utested i Kopervik ba om politiets hjelp til å håndtere en kranglete gjest. En patrulje snakket med gjesten, en mann i 50-årene, og påla han å forlate Kopervik sentrum. Et pålegg han var klok nok til å følge.

2331 – Ungdomsfest på Hauge – Haugesund
Melding om at det var mange ungdommer på fest i en leilighet på Hauge. Patruljen som kom til først til stedet lot seg overraske over hvor mange ungdommer en kunne få plass til i en liten leilighet. Det krydde av berusede ungdommer i og utenfor leiligheten og i tilstøtende hager. Patruljene anslo det til å være 80-90 ungdommer hvor mange var under 18 år og mange beruset. To ungdommer måtte politiet ta hånd om fordi de var til fare for seg selv, blant annet ved å gå midt i Karmsundgata. Disse ble kjørt hjem til sine foreldre.

0014 – Dresskode – Stord
En utlending ble nektet adgang på et utested på Stord fordi han ikke passet til stedets dresskode. Han ble så irritert og sint på grunn av dette at en politipatrulje ble tilkalt. Situasjonen så ganske fastlåst ut. Da mannen ble forklart situasjonen av ”motepolitiet” var han løsningsorientert. Han dro tilbake til oppholdsstedet sitt på Stord, skiftet klær og vendte tilbake til utestedet. Ordnet til det beste for alle.

0049 – Ordensforstyrrelse – Haugesund
Gode og observante dørvakter på et utested i Haugesund la merke til en mann som begynte å veive rundt med armene. Han slo rundt seg uten mål og mening. Dørvaktene tok kontakt med mannen, som var i slutten av 30-årene, og da rettet han slagene sine mot dem. Han undervurderte sine motstandere og ble tatt hånd om til en politipatrulje ankom. Mannen sitter nå i sentralarresten og er anmeldt for ordensforstyrrelse.

0108 – Plagsom pasient – Haugesund
Sykehuset trengte politiets hjelp for å håndtere en pasient som først hadde vært forulempende mot helsepersonellet og som deretter nektet å forlate sykehuset. Han krevde å bli kjørt hjem. Patruljen fikk snakket mannen til fornuft og ga han pålegg om å spasere hjem.

0126 – Drikking på offentlig sted – Stord
En mann i begynnelsen av 20-årene drakk åpenlyst på offentlig sted i Leirvik sentrum. Patruljen hadde i utgangspunktet kun tenkt å snakket til mannen og be han tømme ut resten av pilsen sin. Når han kvitterte med å demonstrativt ta en stor slurk øl foran politipatruljen så ender det ikke lenger bare med tilsnakk. Da blir det anmeldelse. Slikt avgjøres vanligvis med en bot på noen tusen kroner, så her må uttrykket om at det ”koster mer enn det smaker” passe godt.

0245 – Legemsbeskadigelse – Haugesund
En mann i begynnelsen av 20-årene har tatt kontakt med oss etter at han ble slått i ansiktet i Kvalsvik. Slaget skal ha ført til en brekt nese. Gjerningsmannen er kjent. Forholdet vil bli etterforsket av Haugesund politistasjon.

0321 – Trafikkuhell med personskade – Bømlo
En mann har veltet med sin ATV i krysset Grindheimsvegen og fv 542 like ved Mosterhamn på Bømlo. Mannen, som var i slutten av 50-årene, var ikke ved bevissthet etter ulykken og skadeomfanget er ukjent for politiet. Luftambulanse har transportert han til Haukeland for behandling. Årsaken til ulykken er ikke kjent. Det er gjennomført undersøkelser på stedet, men de gir ingen klare svar. Saken vil bli etterforsket av Bømlo lensmannskontor.

0352 – Brann – Vindafjord
Melding om brann i løe mellom Ølen og Etne. Bygget brukes ikke i forbindelse med gårdsdrift, men fungerer som en lagerbygning. Brannvesenet og politiet er sendt til stedet. Brannårsaken er ikke kjent. Løen har brent ned til grunnen. Brannen vil bli etterforsket av Vindafjord lensmannskontor.

0439 – Legemsbeskadigelse – Etne
En sterkt alkoholberuset kvinne i slutten av tenårene har gått berserk ved en bobilparkering i Etne. Hun skal ha knust en flaske i hodet på en mann og deretter ført den knuste flasken opp i ansiktet på en kvinne som var på stedet. Flere har fått mindre kuttskader. Hva som er bakgrunnen for alt dette fremstår som noe uklart, men det må etterforskningen få frem. Kvinnen er pågrepet og vil bli satt inn i sentralarresten i Haugesund. Sakene etterforskes av Vindafjord lensmannskontor og kvinnen vil bli avhørt når hun er edru.

0505 – Boligbrann – Haugesund
En drosjesjåfør meldte om røykutvikling fra 2. etasje i et bolighus på Gard i Haugesund. Brannvesenet, politiet og ambulanse rykket ut. Ved nødetatenes ankomst var det stor røykutvikling fra boligen.

Brannvesenets røykdykkere søkte gjennom bygget og fant en person som de tok ut og som ambulansemannskapene straks startet å gi førstehjelp.

Den skadde, som er en mann i begynnelsen av 20-årene, er transportert til Haugesund sykehus med røykskader og tilstanden betegnes av helsevesenet som alvorlig.

Det pågår fortsatt arbeid på stedet. Brannen vil bli etterforsket av Haugesund politistasjon.