Nokre av dei lokale tilsette som har komme til siste året: Frå venstre er Gjermund Waage, Øystein Nilsen, Svein Tore Jensen, Stian Hoen, Sissel Bådsvik og Claudio Saavedra. Bak står Jan Wiggo Øfelt, Ole Helvik og Ellen Kvinnesland. Det er også ein del polske arbeidarar på prosjektet, gjennom søsterselskapet til Kaefer, «Global Work».
Nokre av dei lokale tilsette som har komme til siste året: Frå venstre er Gjermund Waage, Øystein Nilsen, Svein Tore Jensen, Stian Hoen, Sissel Bådsvik og Claudio Saavedra. Bak står Jan Wiggo Øfelt, Ole Helvik og Ellen Kvinnesland. Det er også ein del polske arbeidarar på prosjektet, gjennom søsterselskapet til Kaefer, «Global Work».

Får millionreklame

Gerd Jorunn Christensen i Tysvær Frivilligsentral er strålende fornøyd med at organisasjonen får sponsa en millionreklamekampanje.

Av Mona Terjesen

Det er gjennom «Reklame for Alvor» en organisasjon som ellers ikke ville hatt ressursene til det, får muligheten til å vise seg og saken sin for hele Norges befolkning. I år går altså kampanjen til Frivilligsentralene.

Rørende arbeid

– Vi ble valgt ut mye på grunn av møtet mellom mennesker. Det at vi gir de enslige og de eldre en støttende hånd og en hjelpende arm. Ensomheten er et økende problem i Norge, og noe vi jobber for å gjøre noe med. Det skal ikke alltid så mye til. Dessverre er terskelen for å søke hjelp høy, men heldigvis er det lettere å gjøre det gjennom en sentral. Når mennesker får handlehjelp gjennom oss, får de også besøk og selskap en dag i uka. Og ofte blir det også enda tettere vennskap utav ordningen, sier Christensen.

Frivilligsentralene formidler blant annet besøksvenner til ensomme og finner frivillige som kan følge eldre og uføre til legen eller sykehus slik at de får helsehjelp og undersøkelser de ellers ikke hadde klart å benytte seg av. Flere av sentralene arrangerer også turer for alenemødre og deres barn i ferien, og turer for asylsøkere.

Les mer i papirutgaven….