Ein god gjeng: Dei britiske turistane som kom til Haugalandet med cruiseskipet «»Saga Pearl II» på tysdag, koste seg på Arquebus. Dei synst det var spennande å få med seg litt historie                  på turen. Rundt 30 britar var med på bussen til krigsmuseet i Førre. 
Foto: Mona Terjesen
Britiske turistane som kom til Haugalandet med cruiseskipet «»Saga Pearl II» g, koste seg på Arquebus. Slike besøk har gitt vekst på Haugalandet

Påmeldingen er i gang

Søndag 7. september går årets Sluseløp av stabelen i Skjoldastraumen. I år håper arrangørene på rekordpåmelding med 400 deltakere.

Av Mona Terjesen

– I fjor var det ca 350 deltakere. Det var 152 unger med, det er utrolig flott. Vi er faktisk blant de største barneløpene i regionen nå. I år håper vi på enda litt flere og satser på å passere 400, forteller mannen bak Sluseløpet Thomas Finshus.

Olaf Tufte

Det er fjerde gangen løpet blir arrangert. I 2012 var Thomas Alsgaard trekkplaster og i fjor var Halvard Hanevold. I år har arrangørene klart å få med seg Olaf Tufte.

– Det er vi veldig godt fornøyde med. Han er nesten ikke med på slike ting. Han har nok med å satse selv, mot Rio i 2016. Men vi la til rette for ham og familien. Slik at de kan ta det som en liten ferie med overnatting. Da takket han ja, sier Finshus.

Sluseløpet er et løp for alle, og fremfor alt er det en familiedag.

– De som ønsker det konkurrerer, og andre ikke. Noen er med flere år på rad og konkurrerer mot seg selv og sin egen tid. Alt er lov, en kan trille unger i vogn, ta det som en trimtur opp til slusa, eller en kan løpe hele løypa, sier løper Thomas Finshus.