På vaktrommet: Bak f.v.: Høyskolelektor og veileder Gunn Marit Bakken Koldal, Roxana Godtfredsen og Hanne Hundvin Åsheim. Foran f.v.: Dejwar Sorchi og Amalie Vikse. Foto: Eva Birkeland
Oddvar Østebø har brukt tre år på å restaurere sin Chevrolet Impala, og trives godt med å restaurere gamle biler.

Lever enkelt

I Bedehusveien 1 er det ingen regler. Og den største bekymringen man kan ha, er om det er tørre håndklær eller ikke.

Av Eva Birkeland
– Nedstrand er det fineste stedet vi har i Rogaland, sier Hege Haukeland Liadal.
Stortingsrepresentanten tilbringer flere uker hver sommer på familielandstedet i Kalsheim i Tysværbygda. Sammen med ektemann og kulturkonsulent Johnny Liadal og barna Henny, Jo og Nils finner hun roen og sommerstemningen i hytta og på badeplassen Holmaberget like nedenfor.
– Her inne er det en veldig avslappet stemning. Folk er snille, gode og rause. Og jeg kan være bare Hege, smiler Ap-politikeren.
En del av bygda
Nå skal det nevnes at adressen Bedehusveien ikke er helt reell, men har blitt til på grunn av beliggenheten. En kort grusvei skiller hytta og det gamle bedehuset. Selve hytta kalles Lisa-huset, og tilhører Heges foreldre. I over 20 år har hun, ektemann og etter hvert barna disponert familiestedet i sommerukene, og haugesundsfamilien opplever at de blir en del av bygda når de er der.
– Vi bruker lokalmiljøet, og veksler på å handle i de to nærbutikkene. De har godt utvalg i begge. Hvis du ikke finner det du trenger, skaffer de det. I dag har jeg for eksempel handlet garn, forteller Haukeland Liadal, som allerede er godt i gang med teppehekling.

Les hele historien i papiravisen