F.v.: Anna R. Vaage, sykehusklovnene Torunn Fisketjøn og Siv Øvsthus, Ida Beate Schouwstra og Robin Schouwstra. Foto: Eva Birkeland
F.v.: Anna R. Vaage, sykehusklovnene Torunn Fisketjøn og Siv Øvsthus, Ida Beate Schouwstra og Robin Schouwstra. Foto: Eva Birkeland

Samlet inn til sykehusklovnene

Lillebroren til Ida Beate Schouwstra hadde mye glede av sykehusklovner da han måtte gjennom en beinmargstransplantasjon. Nå har Ida Beate og bestevenninnen Anna R. Vaage samlet inn penger til klovnene.

Av Eva Birkeland
Mandag formiddag sitter de to Førre-jentene og venter på at sykehusklovnene skal komme til barneavdelingen på Haugesund sykehus.
Inne på rommet sitter også seks år gamle Robin, som i sommer fikk ny beinmarg på Rikshospitalet i Oslo. Det går bra med ham nå. Yngstebroren Thomas (3) og foreldrene Martin Schouwstra og Silje Kolnes Schouwstra er også til stede, i tillegg til sykehuslærer Kari Troland.
I løpet av en dag
Det var mens han fikk de forberedende kurene på Haukeland sykehus at Robin fikk oppleve sykehusklovnene.
Ida Beate og Anna viser fram en stor sjekk på 5350 kroner som de har samlet inn.
– Vi solgte kaker og vafler på Hestens arbeidsdag, forteller ti-åringene.
Annas naboer, familien Waage, var med og solgte pølser til samme formål. Og broren hennes Ørjan tjente inn litt på hesteskokasting.
– Det var bare den ene dagen, og vi solgte alle kakestykkene fra tre kaker, sier en ivrig Anna.
Den opprinnelige planen var å selge kort de hadde tegnet og limt ting på, men kakesalget gikk fortere og mer effektivt unna enn de hjemmelagde kunstverkene.

Les heile saka i papirutgåva.