Redaktør Alf-Einar Kvalavåg ser fram til å snakke med Kari Hilde Hodne French om boka hennar «Dødsdømt i Kongo; kampen for friheten». 
Foto: Mona Terjesen
Demostrantane var godt synlege på utsida av Festiviteten. Dei hadde møtt opp frå heile Tysvær.

Vil tale bøndene sin sak

– Bøndene i Tysvær treng eit talerøyr, kommunen må få eit grønare fokus, bygdene må bevarast og skulande reddast. Miljøpartiet dei grøne (MDG) har etablert seg i Tysvær.

Av Mona Terjesen

25 år gamle Heidi Westin Eikje frå Eikje flytta heim i sommar, etter fullført bachelorgradutdanning i miljø- og ressursfag. Utdanninga si tok ho i Bergen – der ho også var politisk aktiv i Grøn Ungdom og MDG Hordaland. No har ho takka ja til å vere leiar i det nystifta lokalpartiet til MDG i Tysvær.
– Det er spennande å utfordrande å ta dette vervet. Eg er svært glad for at me klarte å starte eit lokallag her i Tysvær, det trengs. Eg er sikker på at det er mange som ønskjer ein meir miljøretta politikk og kjem til å sette pris på MDG, seier Westin Eikje blidt.

Les heile saka i papiravisa.