Frakkagjerd US sine jenter er videre i skolecupen i fotball. Foto: privat

Frakkagjerd videre etter dramatisk kamp

Frakkagjerd ungdomsskole (FUS) er videre fra gruppespillet skolecupen i fotball. I hard kamp mot Tysværvåg klarte jentene å vinne den avgjørende kampen mot Skåredalen 3-0.

Her er et referat fra lærer og trener Håkon André Waage:

Etter å ha styrt kampen mot Tysværvåg i 39 av 40 minutter. Var det utrolig surt å bare klare 1 – 1. Et langskudd fra 40 meter ble for vanskelig for jentene våre å forsvare seg mot. Tysværvåg på sin side jublet som om de hadde vunnet det hele når dommeren blåste av kampen.
Vant mot Skåredalen
Ettersom Tysværvåg vant 3- 1 mot Skåredalen var det klart at Frakkagjerd-jentene måtte vinne mot Skåredalen, men det holdt ikke bare å vinne. Målforskjellen til Tysværvåg var god etter 3 – 1 seieren.
Det stod 1 – 0 til pause etter ny skåring av Amalie. Ikke alt for mange sjanser, men vi var likevel det klart beste laget i den første omgangen.
I starten av andreomgang jevnet banespillet seg noe ut. Og når 10 minutt gjenstod stod det fortsatt bare 1 – 0 noe som betydde at Frakkagjerd ikke var videre. Vi trengte minst to mål!
Sjanse på sjanse ble produsert de siste 10 minuttene, stang ut, bom, redning, nytt stangskudd. Det ville seg ikke for jentene som både jobbet og spilte bra. Bare målene manglet!
Så, etter et godt innlegg dukket Åse opp etter litt klabb og babb, 2 – 0, og det var fortsatt noen minutter igjen. Coach Kvinnesland og Waage valgte å flytte stopper Kine opp som tredje spiss Alt måtte prøves!
Og så, da uret viste 40 minutter får vi straffe! Tiril, som var en av banens beste tok ansvar, la ned ballen på 11,15 meter og tok fart. Selv om keeper er etter den er skuddet for hardt, og Frakkagjerd går opp i 3 – 0.
Skåredalen klarte ikke å svare i det siste minuttet, og dermed var det et faktum. FUS jentene går videre fra gruppespillet med 3 – 0 seier over Skåredalen.

Tysværvåg – Frakkagjerd 1 – 1, Amalie
Skåredalen – Tysværvåg 1 – 3
Frakkagjerd – Skåredalen 3 – 0, Amalie, Åse, Tiril (str.)