: For Thor Christian Haugland (t.v.) startet alt med budbil og henger for flere år siden. Nå har firmaet vokst, og en av de fulltidsansatte er Trygve Knutsen. 
Foto: Eva Birkeland
: For Thor Christian Haugland (t.v.) startet alt med budbil og henger for flere år siden. Nå har firmaet vokst, og en av de fulltidsansatte er Trygve Knutsen.

Åpner butikk i Lundalbygget

Thor Christian Haugland begynte med budbil og henger for noen år siden. Siden det har oppdragslista vokst betraktelig, og nå gleder han seg til å satse på butikk i tillegg.

Av Eva Birkeland
I den tidligere blomsterbutikken har det nå blitt malt og satt opp hyller. Kontorlokalene er under oppussing, og skilt med firma-logoen TC Haugland er hengt opp over inngangspartiet.
– Jeg har laget skiltet selv, forteller Thor Christian Haugland, som siden han var 18 år gammel har kjempet for å kunne stå på egne ben i næringslivet.
I dag, ti år senere, har 28-åringen flere ben å stå på. Han har Servicelaget.no, Haugaland Bud og Matvarebud, i tillegg til butikken som akkurat nå er i en tidlig startfase. Sammen med seg har han to fulltidsansatte og to personer som jobber deltid.
Var to interesserte
Haugland kom over lokalene da han var innom for å handle. Eieren ymtet frampå om at butikken skulle selges, og den unge gründeren trakk det lengste strået av to interesserte.
– Vi overtok i juni, og tok oss av restesalget etter blomsterbutikken. Til den nye butikken tenker jeg todelt, med forbruksvarer og litt brukte ting, sier Haugland, og ramser opp blant annet skjenker og kommoder, lyspærer, sikringer, skruer og bilutstyr.

Les heile saka i vår næringsdel denne veka.