Alle saman er sosiale og nysgjerrige, men alpakkaane er ikkje kosedyr. Det må ein alltid ha i bakhovudet. Dei likar ikkje at me tar tak i dei. Blir for nærgåande så spyttar dei, seier Britt Ånderå.
Alle saman er sosiale og nysgjerrige, men alpakkaane er ikkje kosedyr. Det må ein alltid ha i bakhovudet. Dei likar ikkje at me tar tak i dei. Blir for nærgåande så spyttar dei, seier Britt Ånderå. Foto: Mona Terjesen

Satsar på alpakka i Tysvær

Dei fleste sel huset og kjøper seg leilegheit når dei kjem oppi 50-60-åra og ungane for lengst har flytta ut. Britt og Johnny kjøpte seg i staden ein enorm jordbrukseigedom og starta opp alpakkadrift.

Av Mona Terjesen

Har du kjørt gjennom Heskjadalen i det siste? Då har du kanskje også lagt merke til ein stor flokk alpakkaer på beite. I mai flytta Britt Vangsnes og Johnny Ånderå inn i eit nybygd hus i Heskjadalen, med ein eigedom på 225 mål. Med seg på flyttelasset hadde dei sju alpakkaer som no er blitt 17. Nokre har dei importert og nokre er avkom. I tillegg har dei ti skotske høglandsfe. Om litt flyttar dei også med seg ein hest som dei no har i ein stall i Stavanger.

Les heile saka og sjå bilete frå garden i papirutgåva.