Travelt, men greit

Politiet melder om en travel start på helga. Men… mange voksne på Kulturnapp virker dempene på «bråk» i sentrum av Haugesund.

Her er nattens logg:
0105 – Ungdom med falsk legitimasjon – Haugesund
Vaktene på et utested på indre kai i Haugesund kontaktet oss etter å ha avslørt at en gutt på 17 år forsøkte å komme seg inn på stedet med forfalsket legitimasjon. Legitimasjonen ble beslaglagt og gutten anmeldt. Han vil bli fulgt opp av forebyggende gruppe ved Haugesund politistasjon og hans foreldre vil bli informert.

0143 – Høy musikk – Kopervik, Karmøy
En mann i 20-årene fikk beskjed om å dempe musikken som holdt nabolaget hans våkent i natt. Denne gangen ble det et muntlig pålegg og advarsel.

0145 – Urinering på offentlig sted – Haugesund
Mann i slutten av tenårene påtruffet av patrulje i det han urinerte på blomsterkasse på indre kai. Var beruset. Ble anmeldt for urinering og bortvist fra sentrum. Klarte ikke å akseptere bortvisningen og vendte tilbake til sentrum. Da ble han innbrakt til drukkenskapsarrest hvor han må være til han blir edru.

0145 – Mann bortvist fra spisested – Åkrehamn, Karmøy
Et spisested i Åkrehamn trengte vår bistand for å få vist bort en gjest som hadde fått for mye å drikke. En mann i midten av 40-årene bortvist.

0150 – Urinering på offentlig sted – Haugesund
Mann i slutten av tenårene anmeldt for urinering på offentlig sted i Haraldsgata. Tatt på fersk gjerning. Forholdet erkjent. Anmeldt og må vente seg en bot.

0205 – Ordensforstyrrelse – Haugesund
Mann i begynnelsen av 20-årene involvert i krangel og tilløp til knuffing med noen andre menn på indre kai. Det viste seg at det var en ukelang krangel med samboeren som ikke hadde blitt bedre av en bytur med alkohol. Andre personer hadde involvert seg i uenigheten. Ingen på stedet hadde noe de ønsket å anmelde etter at det hadde vært en opphisset stemning, men mannen ble bortvist fra sentrum for å forebygge mer bråk.

0230 – Overstadig beruset ungdom – Haugesund
En ung mann som feiret 18-års dagen sin ble tatt hånd om av en patrulje i Haugesund sentrum. Han var så beruset at han ikke kunne ta vare på seg selv. Mannen, som var fra en av byens nabokommuner, ble hentet av sin far.

0241 – Overstadig beruset mann – Haugesund
En patrulje fant en overstadig beruset mann på indre kai. Mannen, som var i slutten av 20-årene, var for full for vår arrest. Han ble derfor innlagt på sykehus for avrusing.

0309 – Bortvist full mann – Haugesund
Kranglevoren og full mann i midten av 30-årene bortvist fra indre kai. Pålagt å dra hjem for å forebygge ordensforstyrrelse.

0325 – 0430 – Promillekontroll – Karmøy
I løpet av en drøy time ble 52 bilførere kontrollert på fv 47 ved Karmsund bro. Ingen mistenkt for promillekjøring.

0411 – Boligbrann – Nedre Vats, Vindafjord
Etter melding fra brannvesenet rykket vi ut til boligbrann i Nedre Vats. Boligen bebodd av en kvinne i slutten av 60-årene som hadde fått varslet via trygghetsalarm til hjemmesykepleien. Det har startet brann i forbindelse med fyring i en vedovn. Brannvesenet var raskt på stedet for å slukke brannen. Det er mindre brannskader i husets stue, men en del røyk som må luftes ut. Kvinnen er brakt til Haugesund sykehus for sjekk. Det er usikkert om hun har pådratt seg fysiske skader. Saken vil bli etterforsket av Vindafjord lensmannskontor.

Generelt om natten:
Patruljene har meldt om at det har vært rolig i sentrumsområdene i distriktet vårt. Kulturnatt har satt sitt preg på Haugesund sentrum hvor det har vært en del voksne folk ute på byen. Det pleier virke dempende i forhold til bråk på byen. Det har det også gjort i natt. Noen tilfeller av overstadig beruselse har det vært, så noen har hatt problemer med drikkekulturen. De har imidlertid ikke laget bråk, men hatt nok med seg selv.