Fargerik kulturuke i Førre. Foto: Morten A. Salvesen
Fargerik kulturuke i Førre. Foto: Morten A. SalvesenBilde 1 av 6
Skjermbilde 2014-11-11 kl. 12.45.41
Bilde 2 av 6
Skjermbilde 2014-11-11 kl. 12.45.48
Bilde 3 av 6
Skjermbilde 2014-11-11 kl. 12.45.55
Bilde 4 av 6
Skjermbilde 2014-11-11 kl. 12.46.02
Bilde 5 av 6
Skjermbilde 2014-11-11 kl. 12.46.11
Bilde 6 av 6

Fargerik og varm Kulturuke

Årets kulturuke ble ekstra fargerik på Førre skole. Fram mot FN-dagen løftet vi blikket i prosjektet «Fra utvandring til innvandring».

En rikholdig og vellykket uke som vår «sjef» for velkomstelevene Inger Tønnesen sto bak. Førre skole er mottaksskole for elever som flytter fra utlandet og bosetter seg i Tysvær kommune. Her får de gå i velkomstklasse tre dager i uken i ett år, før de starter i klassen og skolen de tilhører geografisk i kommunen.
Kulturuka – Uke 43: Mandag innledet vi med å se filmen «Bestevenner», som satt fokus på det å komme til Norge, men likevel være utrygg for å bli sendt ut av landet.
Tirsdag hadde vi morgensamling med elevene og besøk av deres foreldre fra Tysvær Opplæringssenter. Kjempebra! Etterpå fikk 5.-7. trinn komme innom skolekjøkkenet for å smake fra eksotisk mat, før de gikk innom den flotte utstillingen nede i C-bygget som Inger, Lillian og morsmålslærerne hadde laget til med velkomstklassen.
Onsdag syklet 7. trinn til Tysværtunet og fikk guidet tur med Vidar Aarhus gjennom utstillingen «Reisen til Amerika», mens det var 1.-4. trinn sin tur til å smake på eksotisk mat på skolekjøkkenet.
Torsdag var det satt av tid til øving og jobbing med oppdragene hvert trinn hadde fått.
Fredag begynte med morgensamling der 4.trinn sang «Barn av regnbuen» og viste fram utstillingen av regnbuer. 5.trinn sang «Barn av regnbuen» og avduket senere en stor mosaikk-sol i Glassgården. 6. trinn framførte «Prinsessa som ingen kunne målbinde» som er sentral på Førre skole og det arabiske eventyret «Frierne». 7. trinn presenterte historien om utvandringen fra Norge og Tysvær. SFO hadde fingerheklet en stor sol som også ble avduket i Glassgården.
I 2. time gikk vi ut i skolegården der 1.-3. trinn dannet en stor sol og sang «En sol snurrer», før det hele ble avsluttet med at hele skolen, 300 elever og 50 voksne, danset årets bLIME-dans med FN-flagget vaiende i bakgrunnen. Et vakkert skue!

Denne saken er innsendt av Førre Skole.

Se bilder fra uken her.