Rus på Frakkagjerd

UP har hatt en god ettermiddag i distriktet. Først tok de to førere i Haugesund for ruskjøring. Like før klokka 19.00 var de på Frakkagjerd. Her er kveldens logg.

1855 KJØRING I PÅVIRKET TILSTAND – BESITTELSE NARKOTIKA – E134, FRAKKAGJERD TYSVÆR.
Samme UP-patrulje stanset 3. bilfører denne ettermiddagen, mann i slutten av tenårene som ble mistenkt for kjøring av personbil i påvirket tilstand, annet enn alkohol – utvidet blodprøve og beslag av mindre mengde narkotika. Mannen erkjente å ha vært i Haugesund og kjøpt narkotika sammen med jevnaldrende kamerat – brukt narkotika ved 16 tiden for så å kjøre bil – nødvendige prøver tatt, anmeldt og løslatt – førerkort beslaglagt.

1920 LASERLYS MOT FLY – INNFLYGNING HELGANES.
Tårnet meldte at fly som var under innflygning til Helganes fra sør – måtte legge om kursen på grunn av grønt laserlys som ble rettet mot dem fra FV47, ved Håvik på Karmøy. Laserlys mot fly er strengt forbudt – og ved landing eller take off, er det direkte livsfarlig – det oppfordres på det sterkeste å avstå fra den slags handling – tips mottas med takk på 02800 i håp om at ansvarlige kan stoppes før alvorlig ulykke inntreffer. Flyet landet på Helganes uten skader.

2030 FARTSKONTROLL, FV47 – KARMØYTUNNELEN, 80 SONE MOT GISMARVIK.
UP patrulje meldte at de hadde hatt fartskontroll med laser – 2 forenklede forelegg, høyeste hastighet 94 km/t – patruljen hadde kontroll i 1 1/2 time – fornøyd med pen kjøring på stedet.