Dette er ein haug kor det både går ann å vere sosial og svært aktiv. Tysværvåg sitt flotte uteområdet er nå offisielt opna.
Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Dette er ein haug kor det både går ann å vere sosial og svært aktiv. Tysværvåg sitt flotte uteområdet er nå offisielt opna.

Starten på et større sjakkmiljø?

Det begynte med en sjakkspillende politiker på bLEST-besøk. Nå har Tysvær sjakk-klubb fått hele 25 medlemmer.

Av Eva Birkeland
På den siste samlingen i biblioteket rett før jul må det hentes ekstra bord, stoler og sjakkspill. Jan Johansen i interimstyret skriver nye navn på medlemslista. Pensjonisten har spilt en del sjakk, både i ungdom og senere år, og hjelper nå til i etableringen av en sjakk-klubb i Tysvær.
Resten av interimstyret består av kulturkonsulent Johnny Liadal, Torgeir Lilleskog og Ingeborg Marie Nyland. Sistnevnte er leder.
Nyland spilte mot SV-politiker Bård Vegar Solhjell da han var på bLEST litteraturfest for å presentere boka «Sjakk, ei kjærleikshistorie». Hun har også hatt gleden av å spille mot selveste kongen av sjakk.
– Jeg spilte i Molde sjakk-klubb, og i 2004 arrangerte Molde NM i sjakk. Magnus Carlsen kom på delt førsteplass det året, forteller hun, og føyer til at hun også har deltatt i NM på Lillehammer, og er opptatt av at sjakken skal leve videre.
Torgeir Lilleskog begynte med organisert sjakk da han var 16 år gammel, og spilte aktivt i 10-12 år. Etter mange år uten sjakkspill, deltok han litt i bedriftssjakk i Oslo.
– Nå bor jeg rett i nærheten av biblioteket i Tysvær, og ønsker å være med på å etablere et sjakkmiljø her. Og så har jeg to sønner som jeg håper vil lære å spille sjakk. Det er god trening for konsentrasjonen, smiler han.

Les hele saken i papirutgaven.