Lege Ali Hassan og helsesekretær Olga Nesse i de nye lokalene på Frakkagjerd. 
Foto: Eva Birkeland
Lege Ali Hassan og helsesekretær Olga Nesse i de nye lokalene på Frakkagjerd.

Nytt legesenter

Ali Hassan er en av to leger som nå kan ønske pasienter velkomne til nye lokaler i Lundalbygget på Frakkagjerd.

Av Eva Birkeland
Hassan begynte i fast stilling som lege i Tysvær kommune etter nyttår. Etter to måneder med kontor på Aksdal Senter, starter han nå opp i det 300 kvadratmeter store lokalet i andre etasje i Lundalbygget.
– Jeg har en leiekontrakt med eier av bygget på ti år, med rett til ti års forlengelse av kontrakten etter det, forteller han.
Lokalene i Lundalbygget har stått ledig lenge, med unntak av et lite kontor som var utleid et halvt års tid til en selvstendig næringsdrivende. Hassan overtar nå hele etasjen, og satser på å få flere kolleger i kategorien medisinsk helsepersonell. Om få uker kommer lege nummer to. Han heter Salahaldin Aziz Suleyman og er nettopp ansatt av kommunen. Både Hassan og Suleyman er kurdere fra Syria. Sistnevnte var ortoped i hjemlandet, men har nå bodd og arbeidet i Norge i mange år. Hassan har 20 års erfaring som lege i Syria, og er indremedisiner.

Les hele saken i papirutgaven