Skuspiller Kåre Conradi (t.v.) og redaktør Alf-Einar Kvalavåg snakket om pressen moral og etikk i Tysværtunet. Foto: Mona Terjesen
Skuspiller Kåre Conradi (t.v.) og redaktør Alf-Einar Kvalavåg snakket om pressen moral og etikk i Tysværtunet. Foto: Mona Terjesen

Hvor langt vil en gå?

Etter å ha sett «Komplottet» ble publikum i Tysværtunet invitert til baksnakk, om moral, tenking og hemmeligheter i pressens jag etter den gode historien. Vår redaktør Alf-Einar Kvalavåg snakket blant annet om og med Kåre Conradi og fikk klart svar. –Det fins en grense for hva som er greit.

Av Mona Terjesen
Mange norske aviser har vært med på baksnakk etter «Komplottet» til Riksteateret.I stykket blir Conradi lurt av to (Ulrikke Døvigen og Tov Sletta), som sier de kommer fra en bank, men som viser seg å være to journalister som skal luretalkshowverten ut på glattisen, noe de klarar med glans.
– Det er nok ikke så ille som dette i Norge, me vi ser at det er en del som bruker det jeg vil kalle ufine midler. Så ja, det er en grense for hva en godtar, men det er også litt opp til hver enkelt hvor mye en vil slippe journalister inn på livet. Selv har jeg takket nei til mye og vil ikke være med på «Hjemme hos» eller «kokkekamp» konsept, sa Conradi.
Kvalavåg fortalte de circa 50 fremmøtte i kafeen etterpå, om hvordan Tysvær Bygdeblad tenker om moral og etikk. Det er en helt annen verden enn det vi fikk se og høre i stykket, som ble godt mottatt av publikum.

Mer om «Komplottet» og baksnakkingen i papiravisen på torsdag.