Politiet var raskt på plass ved rådhuset. Foto: Mona Terjesen
Politiet var raskt på plass ved rådhuset. Foto: Mona Terjesen

Truet NAV-ansatte i Aksdal

En mann ble i overkant frustrert på grunn av pengeutbetaling fra NAV, og troppet opp på det lokale kontoret i Aksdal onsdag formiddag. Der hisset han seg opp og kom med trusler mot de ansatte.

– Det er nulltoleranse mot trusler på slike plasser. Det begynner ofte – som i dette tilfellet, med at klienter er frustrerte på grunn av økonomiske årsaker, og ringer NAV i sinne. Da kommer de til en person som sitter sentralt, men likevel kommer de med trusler. Denne mannen møtte i tillegg opp på det lokale NAV-kontoret, forteller betjent Atle Thorbjørnsen i Tysvær lensmannskontor.
– Hvilke følger får utbruddet til klienten?
Det ser ikke ut til at noen vil anmelde forholdet, da slipper han i såfall med skrekken. Men gjør han dette flere ganger så kan det få alvorlige konsekvenser for ham.
– Er dette et enestående tilfelle i Tysvær?
– På ingen måte. Det skjer ikke hver uke, men innimellom, at vi må rykke ut til NAV på grunn av trusler. Det er som sagt nulltoleranse på slikt. Det skal det også være. Ingen skal måtte bli utsatt for trusler på arbeidsplassen sin, fastslår Atle Thorbjørnsen.