Isak Bakkevig Håland (f.v.), Hugo Berge og Jorunn Elisabeth Bakkevig Bjordal gleder seg til en spesiell utenlandstur. Foto: Eva Birkeland
Isak Bakkevig Håland (f.v.), Hugo Berge og Jorunn Elisabeth Bakkevig Bjordal gleder seg til en spesiell utenlandstur. Foto: Eva Birkeland

Får spille konsert i tysk slott

Tysvær og Haugesund kulturskoleorkester holdt lørdag konsert i billedgalleriet. Neste uke reiser de til Husum i Tyskland og spiller slottskonsert sammen med tyske kulturskoleelever.

Av Eva Birkeland
-Det føles litt majestetisk, smiler Jorunn Elisabeth Bakkevig Bjordal fra Nedstrand.
Sammen med Hugo Berge, Isak Bakkevig Håland og resten av kulturskoleorkesteret reiser hun til tyske Husum onsdag i neste uke. Konserten på slottet skal holdes dagen etterpå.
-Det blir rart å møte tyske elever. Håper de kan litt engelsk, sier trekløveret fra Tysvær.
Lørdagens opptreden i Haugesund Billedgalleri var både en støttekonsert og en generalprøve før Husum-konserten. Elevene gjennomførte et program på ti musikkstykker, pluss litt ekstra som ikke stod på programmet. Til avslutningsnummeret fikk de en spontan applaus fra familie og kjente i publikum en god stund før siste note var spilt.
Kulturskoleorkesteret har vært på turer før, men det er lenge siden de har vært på langtur.
-De er så gode nå at jeg vil reise på tur med dem. Og de er så gode at de godt kan reise utenlands, har dirigent Liv Gismervik tidligere uttalt. Under konserten på lørdag ble hun sitert på det av Dagmar Lunde, leder i foreldrestyret for haugesundselevene.

Les mer om konserten og turen til Tyskland i neste ukes papiravis.

Bildetekst: