Bjørn Tvedt, Noregmeister GT3, 2014. Foto: Heidi Bjørstad Tvedt.
Bjørn Tvedt, Norgesmester GT3, 2015. Slik så det ut i fjo. Om en halvtime er det klart for en ny krans Arkivfoto: Heidi Bjørstad Tvedt.

Nå starter kampen mot Porschene

I helgen er det sesongåpning i gateracing på Vålerbanen. Bjørn Tvedt skal forsvare fjorårets NM-gull, men Arild Riise skal forsvare fjoråret bronse. Bak Tvedt ligger det et par Porsche 996 og lurer.

GT3-klassen ble vunnet av Bjørn Tvedt fra NAF Haugesund i fjor og hans Seat Leon. Han stiller som en av favorittene på Vålerbanen til helgen. Sølvvinner fra i fjor, Per Øyvind Seeberg i Porsche 996, er også på plass. Det samme er fjorårets bronse-vinner, Arild Riise fra KNA Haugaland, som også kjører Porsche 996. Olav Rygge fra NAF Øvre Østfold er også i år på plass med sin flotte Audi TT. Dermed er alle kanonen med fra start av.
– Alltid vanskelig å si hvordan en ligger an før det første løpet etter en lang vinter. Jeg er klar og satser på å få en god start. Har fått litt mer effekt ut av motoren i år, og nærmer meg Porschene. Har registrert at det er litt færre biler til start i år, men de beste er med, så her blir det garantert kamp om pallen, sier Bjørn Tvedt
Spennende
I tillegg til NM-rundene jobbes det nå med en ny internasjonal serie, som skal ha sesongstart på Rudskogen i slutten av mai. Sjåfører fra de fire nordiske landene skal da kjempe om pokalen.
– Det blir utrolig spennende å se hvordan vi gjør det i et slikt selskap. Det som er helt sikkert er at en må ha fullklaff, helg etter helg, sier Tvedt.
– Har du fått trent noe selv i vinter?
– Eg trener som far to to unger. det er mye bra trening i det, sier Bjørn Tvedt.
Denne bør ligge bak Bjørn Tvedt og Arild Riise. Per Øvind Seeberg er klar til NM-runder.

Denne bør ligge bak Bjørn Tvedt og Arild Riise. Per Øvind Seeberg er klar til NM-runder.

Gleder meg alltid til å kappkjøre mot disse hyggelige racerbilsjåførene

Fiende nummer 1
Det er en som er spesielt opptatt av å stjele laurbærkransen frå Bjørn Tvedt. Per Øyvind Seeberg…
– Jeg har planer om å gi Riise og Tvedt skikkelig fight i en nystriglet bil.
– Favorittmotstandere disse to altså?
– Ja, gleder meg alltid til å kappkjøre mot disse hyggelige racerbilsjåførene. Det er knallharde fighter når vi er på banen, men dette er folk jeg liker å omgås. I år tror jeg det blir ekstra mange som kan tenke seg å jage tysværbuene, sier Seeberg.
– Er du klar til kamp?
– Ja, nå får bilen lagt på de siste sponsormerkene og blir ferdiggjort i kveld. Så blir det å komme seg til Vålerbanen og trening i morgen. Lørdag er det kvalifisering og et løp. Søndag blir det to nye løp. Vålerbanen er ikke akkurat min favoritt. Den korte og svingete banen er mer for Bjørn, så han er nok favoritten i helga.
– Har du gjort med Porschen enn å «pynte» den?
– Vi har hatt en skikkelig service og har nå satt den opp maksimalt for Vålerbanen. Bjørn og Arild er så dyktige at bilen må være helt tipp-topp om jeg skal klare å ta de. Så store forandringer er det ikke. Et av målene i år er å komme oftere til mål. I fjor slet både jeg og Arild med en del tekniske problem og måtte bryte fra gode posisjoner. Bjørn kom seg til mål 21 av 21 ganger. det må være et mål for meg også, sier Per Øyvind Seeberg.
Da er alt klart for en ny spennende racingsesong. Noen liker best å se Porscher i speilet, mens andre liker best at det er en Seat som ligger bak.

Vålerbanen

Vålerbanen ligger langs riksvei 20 mellom Elverum og Flisa. Avstand fra Elverum er 25 km, Flisa 12 km, Kongsvinger 70 km og Oslo 180 km.
Banen er 2.217 meter lang, høydeforskjell 4 meter, lengste rettstrekning: 466 meter, 7 høyre- og 3 venstresvinger.