Helgelandsfjellet på Frakkagjerd, tatt nå i kveld. Fantastisk utsikt. Foto: Svanlaug Mæland
Helgelandsfjellet på Frakkagjerd kan være et perfekt turmål. Foto: Svanlaug Mæland

– Kom deg ut

Søndag 10. mai er Verdens aktivitetsdag. Dagen er en fin anledning til å sette fokus på fysisk aktivitet, og i år oppfordrer vi alle til å benytte de flotte og varierte turområdene vi har i Tysvær gjennom kampanjen «Dine30».

Kampanjen Dine30 er utviklet av Helsedirektoratet for å få oss til å oppdage, og kanskje også gjenoppdage, naturen og turmulighetene vi har i nærmiljøet vårt. En kort tur daglig eller noen ganger i uka kan gi stor helsegevinst, gode naturopplevelser og sosialt samvær på kjøpet. Folkehelsekoordinator i Tysvær kommune, Ann-Kristin Berge Dahle, oppfordrer derfor alle tysværbuer om å ta med seg familie, venner og naboer ut i aktivitet på søndag. Det er godt for både kropp og sjel. Tysvær har mange og varierte turmuligheter nær der folk bor, og turene i “Gå tur i Tysvær” brosjyren som alle husstander har fått tilsendt kan nevnes som eksempler på aktuelle turmål.
“Dørstokkmila” er et begrep mange kjenner seg igjen i. Vi er mange som trenger litt drahjelp for å komme i gang. Det er også lettere å opprettholde aktiviteter over tid hvis man er en gjeng som støtter og heier på hverandre. Det viktige er at hver enkelt finner en aktivitet som er artig og som gir glede og mestringsfølelse”, sier Dahle.

Innsendt sak fra helsekoordinator, Tysvær