Vi var tre stykker fra Haugaland sopp- og nyttevekst forening som skulle ha ansvar for kurset. Gro Marie Hetland hadde hovedansvaret.
Eli Aijala hadde ansvar for å være behjelpelig med maten på kjøkken nr.1 hvor det meste skulle foregå, og Sigrid Skeiseide skulle ta seg av geleer og siruper som skulle lages av løvetannblomster og granskudd.
Klokken 11 møtte 13 forventningsfulle kurs deltagere opp. Gro Marie ønsket velkommen og kurset var i gang. Hun hadde tatt med seg eksempler på de ville vekstene vi skulle konsentrere oss om og fortalte hva vi kunne bruke dem til. Etter en kjempeflott og grundig orientering om plantene skulle vi ut å høste.
Siden ingen av oss tre var særlig kjent i området rundt Grendahuset kjørte vi til Sigrids hage og der vokser det litt av alt og hun hadde spart det til oss. Vi plukket skvallerkål som skulle brukes til salater, suppe og stuing til røkt laks, bare nydelig Brennenesle til Italiensk grønn suppe og den var jo bare en drøm.
Løvetannsknopper og ramsløkknopper som skulle dyppes i røre og frityrstekes, Løvetannblader som ble dynket med olje og strødd salt på skulle inn i ovnen og bli til chips, bare lekkert. Diverse blomster som vi skulle pynte med og spise. Løvetannstilker ble kokt til grønn spagetti, geitramsskudd ble tilberedt som asparges, syreblader til stuing og saus. Løvetannblomster og granskudd som skulle brukes til Geleer ogs iruper.
Alle var nysgjerrige om alt som vokste og Gro viste og forklarte, hun passet og på å fortelle at det var ikke alt vi kunne spise. Litt jordnøtter fant vi og de skulle hakkes i salatene.
Tilbake
Etterpå bar det tilbake til Grendahuset og rensing og skylling av plantene kunne begynne. Rundt kl.18 var vi ferdige, vi var trøtte, men meget fornøyde.
Søndag begynte vi kl.10. Gro delte ut arbeidsoppgaver i grupper og sammen med Eli gikk de på kjøkkenet og der ble det jo en livlig aktivitet. Sigrid trakk seg ned i kjelleren og begynte med geleer og siruper. Må jo bare si det begynte å dufte godt både oppe og nede. Når de hadde tid tok alle seg en tur ned for å smake på det jeg holdt på med og orientere seg om hvordan vi laget siruper og geleer.
Klokka 13 var lunsjbordet ferdig og for et bord der var det pestoer av skvallerkål og ramsløk, paier med mye snadder i. Salater, supper, brød og flate kaker med bjørk og ramsløk i. Løvetannspagetti og geiterams asparges og mye, mye mer.
Eli laget hylleblomstkake med krem og lokk av hylleblomstsaft, Den må bare oppleves.
Sigrid stekte rådyrlår som hun hadde smurt inn med ramsløksmør, einer og porsblader, der ble sausen veldig god.
Hovedpersonen var vår yngste deltager Anita Simone 4mnd. gammel som lå i vognen sin å smilte å pratet og fulgte nøye med. Tidlig krøkes
Etter å ha stått å laget mat i noen timer var det deilig å sette seg ned og nyte alt det lekre som var laget Det er bare helt utrolig alt det lekre og velsmakende mat som vi kan lage av det som vokser rundt oss Det var en fantastisk fin og munter stemning gjennom hele kurset og det var en blid og fornøyd gjeng som sa ha det. Vi var alle enige at det hadde vært ett kjempekurs.
Hilsen
Gro-Marie, Eli og Sigrid.